You can post now and register later.
If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
Przy kt贸rych艣 zakupach kupi艂em na za艣 AQUASAN IMMUNO Zooleka. Daj臋 co prawda po艂ow臋 zalecanej dawki po podmianie, ryby zdrowe, wi臋c czysto profilaktycznie i nie mog臋 stwierdzi膰, czy pomaga, ale na bank nie zaszkodzi艂.聽馃檪
U mnie na 1000l - 40l K1 w panelu z boku akwarium jako jedyna filtracja. Brak filtracji mechanicznej.聽 Nap臋dzane Jebao dcp聽 na 30% mocy - pobiera 12,5W. Woda super. Podmiana: ci膮g艂a przez kroplownik聽 (teraz 1l/h). Wod臋 mam poci膮gni臋t膮 2 pomieszczenia dalej do kanalizacji. Obs艂uga akwarium to tylko przetarcie szyb raz na 3 miesi膮ce i nape艂nienie karmnika.
Hej, Easy -Life Voogle. Nie wiem, czy dzia艂a, czy kolejna woda ze "艣wi臋tego 藕r贸de艂ka" , ale podobno podnosi kondycj臋. Ja sam, u schy艂ku innych odmian akwarystyki wyleczy艂em tym paskudn膮 ran臋 na boku skalara (kilka miesi臋cy pr贸bowa艂em wszystkiego). Mo偶e zbieg okoliczno艣ci, ale zacz膮艂em to la膰 i si臋 wci膮gn臋艂o. Podpowiedzia艂 mi to jeden z hodowc贸w pyszczakow, jako wzmacniacz dla ryb pobitych i samic wym臋czonych po inkubacji. Nawet kiedy艣 pyta艂em tu na forum czy znane i dzia艂a, ale bez echa. Wiara czyni cuda, wi臋c nie upieram si臋, 偶e jaki艣 super 艣rodek, ale faktycznie聽 przy spadkach kondycji jakby podnosi艂 witalno艣膰聽 u ryb.聽 Wg. mnie pomaga, a na pewno nie szkodzi馃槈
Recommended Posts