SlavekG Opublikowano 6 Czerwca 2020 #31 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Jest ok. Następne pomiary za 3 dni. 1
MinasTirith Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor #32 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Mała aktualizacja, Pojawiły się problemy, 7.06 wieczorem strzeliła jedna z nóżek i cała szafka straciła stabilność Spuściłem tyle wody ile mogłem do wanienki od dziecka i podłączyłem filtr zewnętrzny. Wewnętrzny też wrzuciłem do tej wody (w wacie były wyłapane drobinki pokarmu, które wrzuciłem kilak dni temu). Pozostała woda niestety do kibla. Całość aranżacji (kamienie, piach) wyciągnięte na noc z akwarium. 08.06 - problem z szafką rozwiązany. Aranżacja ułożona, zalane wodą z kranu i dodany uzdatniacz, dolana woda z wanienki. Podłączyłem wszystkie filtry, wrzuciłem 1 ampułkę prodibio biodigest i wszystko pracowało całą noc. 09.06 wyniki testów: Nh4 - <0,05 NO2 - 0.1-0.2 NO3 - około 5
SlavekG Opublikowano 9 Czerwca 2020 #33 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jak to No2 zejdzie poniżej 0.1ppm to znaczy że możesz zarybiać. 1
Rekomendowane odpowiedzi