yaro Opublikowano 29 Maja 2020 Autor #51 Opublikowano 29 Maja 2020 Z uwagą czytam i póki nie uruchomię filtracji w akwarium, wszystko może się zdarzyć. Wasze argumenty są cały czas rozważane, a przez to przyprawiacie mnie o ból głowy i bezsenność. 1
tom77 Opublikowano 29 Maja 2020 #52 Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) 23 godziny temu, tom77 napisał: Realna alternatywa, na etapie planowania akwarium, jest moim zdaniem taka: woda opuszcza zbiornik (sump) - trzeba zrobić komin lub woda nie opuszcza zbiornika (koncepcja Decco-Przema) - warto zrobić porządne moduły lub tło strukturalne lub i tło i moduły. Dokonaj tego wyboru a ból głowy ustanie. Mając tło strukturalne lub moduły możesz iść zarówno w stronę "5 lat bez obsługi" jak i "czyszczenie gąbki co 2 tygodnie" (nazwy koncepcji są uproszczeniem), a może i jedno i drugie (w dwóch modułach lub w tle i module). Możesz też zmienić koncepcję podczas działania akwarium. Edytowane 29 Maja 2020 przez tom77 2
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Maja 2020 #53 Opublikowano 30 Maja 2020 Panowie..już chyba po raz trzeci wydzielam zbędne tematy z tego wątku. Tym razem z powodu emocji , które wzięły górę wskutek czego ten temat został zaśmiecony a czego nie życzy sobie autor tematu. Temat wydzieliłem tylko po to aby dać wszystkim szansę w wypowiedziach i nie być posądzonym , że go zlikwidowałem bez dania szansy każdemu z uczestników na zabranie głosu i ustosunkowanie się do padających stwierdzeń. Wydzieliłem jak niżej: 3
edzzio Opublikowano 1 Czerwca 2020 #54 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Ciekawie się to czyta ze względu że też stawiam zbiornik nie taki litraż ale 1400L Stawiam na filtrację modułową ale w razie w wykonałem otwory w dnie do podmianki np. lub jeśli wymyśli mi się coś innego
yaro Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor #55 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Szafka już stoi, sam mebel waży ponad 300 kg. Mebel jest w całości wykonany z płyt meblowych i wzmocniony w narożnikach drewnianymi kątownikami. 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. yaro Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #56 Opublikowano 2 Czerwca 2020 No i tak wygląda w całej okazałości 18
Przemas1303 Opublikowano 2 Czerwca 2020 #57 Opublikowano 2 Czerwca 2020 7 minut temu, yaro napisał: No i tak wygląda w całej okazałości Elegancko to wyszło Kiedy szkło jeśli można wiedzieć sprowadzasz na tą piękna szafkę?
BombeL Opublikowano 2 Czerwca 2020 #58 Opublikowano 2 Czerwca 2020 No prezentuje się zacnie i solidnie i nawet kolor mi się podoba
Daniel00 Opublikowano 2 Czerwca 2020 #59 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Takie coś wytrzyma nawet 3 razy większy ciężar.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Czerwca 2020 #60 Opublikowano 2 Czerwca 2020 A poziom jest w wylewce na podłodze czy będziesz jeszcze ręcznie poziomować?
Rekomendowane odpowiedzi