T艂o 3D 150x50x50 馃悷馃嚥馃嚰
-
Ostatnio przegl膮daj膮cy 0 u偶ytkownik贸w
- Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
-
Przez Tomasz78 · Opublikowano
Jak nie b臋d膮 obgryza艂y li艣ci i zabezpieczysz ro艣liny przed wykopaniem to powinny rosn膮膰. -
Przez duch · Opublikowano
Widzia艂em w 艂贸dzkim zoo akwarium tak z 1000 litr贸w tyle 偶e z trofeusami i by艂y tam posadzone kryptokoryny i 艂adnie wszystko to ros艂o. Wprawdzie to tanga ale z malawi te偶 mo偶e by si臋 to uda艂o?聽 -
Przez pozner · Opublikowano
Te kilka ro艣lin nie zmieni nic w biologii. Pewnie nie utrzymaj膮 si臋, ale pr贸buj. Niejeden ju偶 pr贸bowa艂, w艂膮cznie ze mn膮, i nic z tego nie wysz艂o. Pyszczaki w naturze maj膮 do czynienia z mocnym 艣wiat艂em, wi臋c i w akwarium nie powinno go brakowa膰. Dodatkowo sprzyja to rozwojowi glon贸w, kt贸re s膮 ich naturalnym pokarmem. Ich p艂ochliwo艣膰 nie musi by膰 spowodowana tylko o艣wietleniem. -
Przez duch · Opublikowano
Update tematu. Pod艂膮czy艂em drug膮 艣wietl贸wke led i mam obecnie w 300 litrach 60 wat o艣wietlenie led. Przedtem ryby mi si臋 p艂oszy艂y na takim o艣wietleniu ale obecnie jest od dw贸ch tygodni spok贸j. Nie p艂osz膮 si臋, mo偶e si臋 przyzwyczai艂y? A zamontowa艂em t膮 dodatkow膮 艣wietl贸wke bo posadzi艂em valisnerie gigantea i kryptokoryne t膮 d艂ugolistn膮. Wiem 偶e to mo偶e nie jest tak stricte Malawi ale ro艣liny mo偶e troche pomagaj膮 w utrzymaniu biologii. Tak czyta艂em na innych forach. -
Przez Andrzej G艂uszyca · Opublikowano
Bartku...demasoni nawet jak ledwo si臋 " urodzi" to wida膰 jego zdecydowane barwy czyli pasy pionowe. Nie mo偶na jego pomyli膰 z inn膮 ryb膮 . No chyba , 偶e jest z艂ego gatunku. Wydaje mi si臋 , 偶e to mo偶e by膰 saulosi lub co艣 innego. -
Przez Przemys艂aw Wo藕niak · Opublikowano
To Ty jeste艣 bardzo dzielny, albo bardzo silny, albo masz niedu偶e akwarium. Przy zbiorniku 160 litr贸w - wielko艣膰 mini jak na malawi - podmiana 25% to jest 40 litr贸w - wiadrami w jedn膮 i w drug膮. Przy wi臋kszych akwariach odpowiednio wi臋cej. To ju偶 chyba lepiej ci膮gn膮膰 w臋偶e.聽 Jak ju偶 si臋 upierasz przy targaniu tej wody, to wygodniejsze od wiader mog膮 by膰 kanistry - trudniej rozla膰. Ja tak na razie uzupe艂niam wod臋 w dolewce.聽 Je偶eli masz miejsce w szafce - mnie si臋 takie rozwi膮zanie bardzo sprawdzi艂o - mo偶na tam zamontowa膰 narurowca i na czas poboru wody 艂膮czy膰 go z sieci膮 w臋偶em ogrodowym z szybkoz艂膮czk膮.聽 Z drugiej strony wpi膮艂em zestaw na sta艂e do rury prowadz膮cej wod膮 z sumpa do akwarium. Jak wida膰 na zdj臋ciu, za艂o偶y艂em te偶 elektrozaw贸r z wy艂膮cznikiem p艂ywakowym, 偶eby nie przela膰.聽 Co do wk艂ad贸w - mam polipropylenowy, od偶elaziaj膮cy i w臋glowy. I jeszcze jedno drobne udogodnienie: W膮偶 doprowadzaj膮cy wod臋 do filtra podpinam do baterii prysznica. 呕eby nie musie膰 za ka偶dym razem odkr臋ca膰 w臋偶a i nakr臋ca膰 ko艅c贸wk臋 do pod艂膮czania szybkoz艂膮czki, w膮偶 prysznica dokr臋ci艂em do szybkoz艂膮czki z gwintem zewn臋trznym 1/2" (troch臋 si臋 naszuka艂em w internecie). Tym sposobem przepinam tylko w臋偶e. Zastanawiam si臋 jeszcze nad za艂o偶eniem za elektrozaworem tr贸jnika i pod艂膮czeniu tam modu艂u z 偶ywic膮 jonowymienn膮 - w ten spos贸b ogarn臋 te偶 temat uzupe艂niania wody w dolewce. 聽 聽 -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Poziome psy -聽Melanochromis auratus Plamy -聽Nimbochromis livingstonii Bez Pas贸w - 3 x聽Pseudotropheus sp. 'acei' Pionowe pasy - s艂abo go wida膰,聽Chindongo demasoni albo聽Chindongo saulosi Ta najwi臋ksza, trudno powiedzie膰, jaki艣 Pseudotropheus? W tej misce, bez napowietrzania i przykrycia za d艂ugo nie po偶yj膮.
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋