Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Daniel00 napisał:

Nie dało by się połączyć tych gatunków(mphanga i saulosi) razem ?

Samiec mphangi jest podobny do samca saulosi. Poza względami estetycznymi może dochodzić do walk tym podobieństwem spowodowanych. 

• Lubię to 1
Opublikowano

naprawdę chciałem dwa gatunki. Akwarium ma wiele kryjówek  i są jak by 2 gruzowiska. Jedno mniejsze drugie mniejsze i rybą było by chyba łatwiej podzielić terytoria.

Pisane tu było o M. keningsi (membe deep). Zobacz ofertę Malawiana, z jego hodowli. Jest tam keningsi i Mphanga. Wiem, że masz ograniczenia finansowe, ale Mphanga jest po 10zł, a keningsi po 20zł. Drożej, ale to F1, więc masz pewność dobrej jakości, a z tym u tego gatunku bywa różnie. Dowiedz się, jak by było z dostawą. 

Opublikowano
8 godzin temu, pozner napisał:

Mphanga jest po 10zł, a keningsi po 20zł

To już bez dostawy 300zl ,a tyle to nie mam :(. Bo chyba ryb po 10 kupić muszę?

Opublikowano (edytowane)

To już bez dostawy 300zl ,a tyle to nie mam :(

Masz w takim razie 2 wyjścia: jednogatunkowe z saulosi, albo dokupienie drugiego gatunku za jakiś czas. Właściwie,to to drugie możesz zrobić też przy tym jednogatunkowym😏

Edytowane przez pozner
Opublikowano
7 minut temu, pozner napisał:

Masz w takim razie 2 wyjścia: jednogatunkowe z saulosi

Na tej stronie co podałem  może są jakieś gatunki do saulosi?. N pewno rdzawe i czy coś jeszcze ? Chciałem na początku saulosi i premutt ,ale koncepcja zmieniła się na mphange ,ale jednak saulosi śliczne są. Do saulosi coś dopiorę może ,w końcu jeest mniej agresywny od mphangi raczej.

Opublikowano
4 minuty temu, Daniel00 napisał:

Na tej stronie co podałem  może są jakieś gatunki do saulosi?. N pewno rdzawe i czy coś jeszcze ?

Oprócz rdzawego widzę neon spota, no i ewentualnie, ale z dużym znakiem zapytania, afra Gallireya Reef. Tu niech inni się wypowiedzą, bo ja nie miałem tego gatunku. 

Opublikowano
8 minut temu, pozner napisał:

Oprócz rdzawego widzę neon spota, no i ewentualnie, ale z dużym znakiem zapytania, afra Gallireya Reef

Jeśli chodzi o tego neon spota  to samiec bardzo ładny. Samice takie sobie. Afra bardzo mi się podoba.   Już się pytałem i raczej nie bardzo ale to była jakaś inna Afra chyba hara ,więc nie wiem jak z tą.

Opublikowano
13 minut temu, Daniel00 napisał:

Afra bardzo mi się podoba.   Już się pytałem i raczej nie bardzo ale to była jakaś inna Afra chyba hara ,więc nie wiem jak z tą.

To to samo. To zostaje rdzawy, albo neon spot. Będziesz miał ładne samice u saulosi, więc samice neon spota nie będą tak widoczne. Twój wybór.