Skocz do zawartości

Kamienie - czym je łączycie???

mcsayan

Rekomendowane odpowiedzi

piasek dojechał i odwrotu juz nie ma - będzie taki jaki jest...

pozbierałem też trochę wapieni i zaczynam przygotowania do jutrzejszej zabawy w zalewanie zbiornika...

czy kamienie należy wygotować??

a z piaskiem co? boje się, że jak zacznę płukac pod bieząca woda to mi cały zwieje z wiadra...:-)

a z piaskiem co? boje się, że jak zacznę płukac pod bieząca woda to mi cały zwieje z wiadra...:-)

co do kamieni to zalezy skąd je masz, ja swoje myje tylko tzw kercherem i jest oki jak kamieni nie masz za dużo i jesteś w stanie to oczywiscie mozesz wygotować bo na pewno to nie zaszkodzi.

piasek to wsypuję częsć do wiadra 1/5 i zalewam woda cały czas mieszając następnie jak wiadro się napełnia zakręcam wodę jeszcze przemieszam i szybko odlewam wodę brud i pył co się unosi jest wylewany - część drobnych frakcji piachu też wylatuje wiec jakies tam straty ilościowe są.

co do kamieni to zalezy skąd je masz, ja swoje myje tylko tzw kercherem i jest oki jak kamieni nie masz za dużo i jesteś w stanie to oczywiscie mozesz wygotować bo na pewno to nie zaszkodzi.

piasek to wsypuję częsć do wiadra 1/5 i zalewam woda cały czas mieszając następnie jak wiadro się napełnia zakręcam wodę jeszcze przemieszam i szybko odlewam wodę brud i pył co się unosi jest wylewany - część drobnych frakcji piachu też wylatuje wiec jakies tam straty ilościowe są.

dzięki za radypo raz enty... karchera nie mam, więc kamienie poszoruję, pogotuję...

a z piachem pobawie się tak jak radzisz...

najwyżej - jak mi cały z wiadra zwieje - to odkupisz:-D

Ja wygotowałem swoje kamienie i jestem zadowolony, bo żadnych problemów później nie miałem. Możesz jeszcze użyć opcji "piekarnik" :wink:

A piach faktycznie najlepiej wypłukać metodą podaną przez marsa. Ja mam piasek budowlany spod roboty, więc czysty nie był. Dodatkowo zalewałem go wrzątkiem.

Ja wygotowałem swoje kamienie i jestem zadowolony, bo żadnych problemów później nie miałem. Możesz jeszcze użyć opcji "piekarnik" :wink:

A piach faktycznie najlepiej wypłukać metodą podaną przez marsa. Ja mam piasek budowlany spod roboty, więc czysty nie był. Dodatkowo zalewałem go wrzątkiem.

Przy zakładaniu swojego akwa, zrobiłem dokładnie to samo, m.in. też mam piasek budowlany, z tym, że w moim przypadku zamiast piekarnika - było gotowanie :wink:

Jest jeszcze taki środek Tropicala, w takiej małej buteleczce (może są większe, ja nie widziałem). Nie pamiętam nazwy, ale czerwona naklejka. Dolewa się go do wody, np w misce i moczy w tym kamienie. Później nie trzeba gotować :wink: użyłem go raz do swoich otoczaków (stary wystrój) i było wszystko w porządku.