Skocz do zawartości

Obsada do 900l netto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witam ile rybek moge trzymać w moim baniaku dziś zakupilem

Lombardii, red red. Yellow, maygano,, venustus. Haplochromis po 10sztuk. I 

Opublikowano

Witaj Grzegorzu,

Należałoby zacząć od tego jakie ryby chcesz hodować. Na obecną chwilę masz pomieszanie z poplątaniem i nic z tego nie będzie.

Lombardoi, red red, yellow i maingano to mbuna

Venustus to drapieżnik który szybko wykończy te pierwsze

Haplochromis - jaki? Jednak jaki by nie był to ryba z jeziora Victoria i nie należy ich hodować z rybami z Malawi.

Opublikowano

To mi wcisnęli w sklepie że niby te mogą być razem  i będzie ok! Ale doradztwo. Chcę Malawi ale tyle tych nazw że nie mam głowy do nich

Opublikowano
1 minutę temu, Falki napisał:

To mi wcisnęli w sklepie że niby te mogą być razem  i będzie ok! Ale doradztwo. Chcę Malawi ale tyle tych nazw że nie mam głowy do nich

No faktycznie Ci wcisnęli. Jak oddasz Venustusa i Haplochromisa to wtedy pomyślimy o skompletowaniu obsady.

Piszesz że chcesz Malawi, one dzielą się na Mbuna, non-mbuna i drapieżniki. Sugeruję poczytać i zdecydować które ryby chcesz bo nie wszystkie  można łączyć ot tak sobie.

Opublikowano

Postaram się je złapać choć będzie problem 🤣🤣 jak załatwię sprawę to się odezwę. Dziękuję bardzo

Opublikowano
18 minut temu, SlavekG napisał:

Haplochromis - jaki? Jednak jaki by nie był to ryba z jeziora Victoria i nie należy ich hodować z rybami z Malawi.

Sławku, a nie jest tak, że Haplochromis to nazwa całej grupy non-mbuna? Zerknij na tę stronę http://malawi.si/Malawi/Haplochromises/index.html zwróć uwagę jak zatytułowany jest cały dział. Spotkałem się też z nazwą Haplochromis Ahli (Sciaenochromis Fryeri)

Opublikowano
3 minuty temu, Bartek_De napisał:

Sławku, a nie jest tak, że Haplochromis to nazwa całej grupy non-mbuna? Zerknij na tę stronę http://malawi.si/Malawi/Haplochromises/index.html zwróć uwagę jak zatytułowany jest cały dział. Spotkałem się też z nazwą Haplochromis Ahli (Sciaenochromis Fryeri)

Też i tak może być Bartku i nawet przeszło mi to przez myśl, z tym że z tej grupy należy wyłączyć Aulonocary.

• Lubię to 1