Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, poddebniakk napisał:

czym się różni sw 4 od sow 4, znalazłem sw 4 na aliexpress, ale tego drugiego już nie?

SOW to nowa, poprawiona seria tych falowników. Wydajność mają chyba taką samą.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, czy w odpowiedzi ze zdjęciem odpowiedziałeś na wcześniejszy post, ale pytałem się o różnice między serią rw a sw.

Edit: ok przeczytałem jeszcze raz twój komentarz i to była odpowiedż do pytania o różnice między sow a sw:)

Edytowane przez poddebniakk
Opublikowano
1 minutę temu, poddebniakk napisał:

Nie wiem, czy w odpowiedzi ze zdjęciem odpowiedziałeś na wcześniejszy post, ale pytałem się o różnice między serią rw a sw.

Uzupełniłem poprzednią wypowiedź. Odnośnie różnic, poczekaj może wypowiedzą się osoby, które używały/używają obu tych serii.

Opublikowano
37 minut temu, poddebniakk napisał:

Sorry🙂dopłacać do sow czy kupić ow? 

Ale co Ty chcesz dopłacać? Różnica jest może ze 20zł, a zabrzmiało to jakbyś miał dopłacić co najmniej kilkaset. OW kupisz tylko w sklepach stacjonarnych, na przykład e-rybka, na Allegro są tylko SOW jedyna OW jaką znalazłem w przedziale cenowym 100-300zł to OW-25. No chyba, że chcesz kupić u alibaby, tam pewnie i RW dostaniesz.

Opublikowano

No to namieszam. U mnie w 240l za mechanika robila glowica Aguaela 2000 z gąbka oraz zwykly cyrkulator za niecale 30 zeta. Po odpowiednim ustawieniu cyrkulacji (mocno zmodyfikowalem wylot z glowicy) cyrkulator nie byl potrzebny w ogole.
Biologie robil kubel 1200

https://allegro.pl/oferta/falownik-jvp-110-cyrkulator-do-akwarium-2000l-h-7623394764?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Po co do 240l falownik za ponad dwie stowy , az tak teskno za morzem i falami...

Testuj, kombinuj. Wywalenie kasy nie zawsze idzie w parze z zadanymi efektami.

Opublikowano
2 godziny temu, tomekTOja napisał:

Po co do 240l falownik za ponad dwie stowy emoji44.png, az tak teskno za morzem i falami...

Uwaga zupełnie nie na miejscu. Wszystko zależy od stopnia zagruzowania akwarium. Ty w swoim akwarium masz niewiele kamieni i rzeczywiście falownik/cyrkulator, jak zwał tak zwał, może okazać się nie potrzebny. Natomiast skoro autor tematu szuka falownika o mocy około 4000L/h zakładam, że u siebie ma trochę więcej gruzu. Ale ok, może trochę się rozpędziłem, bo tak na prawdę nie wiemy co kolega ma w akwarium. Kolego @poddebniakk jak to u Ciebie wygląda? Wrzuć tu fotkę swojego akwarium.

• Lubię to 2