kriskris Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor #21 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Bartek_De napisał: Do Twojego baniaka wystarczy ten https://allegro.pl/oferta/jebao-sow-4-4000l-h-cyrkulator-z-kontrolerem-8176398755?utm_medium=app_share&utm_source=facebook czym się różni sw 4 od sow 4, znalazłem sw 4 na aliexpress, ale tego drugiego już nie? Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez poddebniakk
Bartek_De Opublikowano 28 Kwietnia 2020 #22 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 7 minut temu, poddebniakk napisał: czym się różni sw 4 od sow 4, znalazłem sw 4 na aliexpress, ale tego drugiego już nie? SOW to nowa, poprawiona seria tych falowników. Wydajność mają chyba taką samą. 1
kriskris Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor #23 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Który lepszy seria rw, czy sw? Zależy mi głownie na cichej pracy, bo akwarium będzie stało w sypialni.
Bartek_De Opublikowano 28 Kwietnia 2020 #24 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Różnią się też nieznacznie wyglądem Źródło zdjęć www.crazycoral.pl Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Bartek_De 1
kriskris Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor #25 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Nie wiem, czy w odpowiedzi ze zdjęciem odpowiedziałeś na wcześniejszy post, ale pytałem się o różnice między serią rw a sw. Edit: ok przeczytałem jeszcze raz twój komentarz i to była odpowiedż do pytania o różnice między sow a sw:) Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez poddebniakk
Bartek_De Opublikowano 28 Kwietnia 2020 #26 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 1 minutę temu, poddebniakk napisał: Nie wiem, czy w odpowiedzi ze zdjęciem odpowiedziałeś na wcześniejszy post, ale pytałem się o różnice między serią rw a sw. Uzupełniłem poprzednią wypowiedź. Odnośnie różnic, poczekaj może wypowiedzą się osoby, które używały/używają obu tych serii.
kriskris Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor #27 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Sorrydopłacać do sow czy kupić ow?
Bartek_De Opublikowano 28 Kwietnia 2020 #28 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 37 minut temu, poddebniakk napisał: Sorrydopłacać do sow czy kupić ow? Ale co Ty chcesz dopłacać? Różnica jest może ze 20zł, a zabrzmiało to jakbyś miał dopłacić co najmniej kilkaset. OW kupisz tylko w sklepach stacjonarnych, na przykład e-rybka, na Allegro są tylko SOW jedyna OW jaką znalazłem w przedziale cenowym 100-300zł to OW-25. No chyba, że chcesz kupić u alibaby, tam pewnie i RW dostaniesz.
tomekTOja Opublikowano 29 Kwietnia 2020 #29 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 No to namieszam. U mnie w 240l za mechanika robila glowica Aguaela 2000 z gąbka oraz zwykly cyrkulator za niecale 30 zeta. Po odpowiednim ustawieniu cyrkulacji (mocno zmodyfikowalem wylot z glowicy) cyrkulator nie byl potrzebny w ogole.Biologie robil kubel 1200https://allegro.pl/oferta/falownik-jvp-110-cyrkulator-do-akwarium-2000l-h-7623394764?utm_medium=app_share&utm_source=facebookPo co do 240l falownik za ponad dwie stowy , az tak teskno za morzem i falami... Testuj, kombinuj. Wywalenie kasy nie zawsze idzie w parze z zadanymi efektami.
Bartek_De Opublikowano 29 Kwietnia 2020 #30 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 2 godziny temu, tomekTOja napisał: Po co do 240l falownik za ponad dwie stowy , az tak teskno za morzem i falami... Uwaga zupełnie nie na miejscu. Wszystko zależy od stopnia zagruzowania akwarium. Ty w swoim akwarium masz niewiele kamieni i rzeczywiście falownik/cyrkulator, jak zwał tak zwał, może okazać się nie potrzebny. Natomiast skoro autor tematu szuka falownika o mocy około 4000L/h zakładam, że u siebie ma trochę więcej gruzu. Ale ok, może trochę się rozpędziłem, bo tak na prawdę nie wiemy co kolega ma w akwarium. Kolego @poddebniakk jak to u Ciebie wygląda? Wrzuć tu fotkę swojego akwarium. 2
Rekomendowane odpowiedzi