Skocz do zawartości

Obsada 720l 200x60x60

Marcin11

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Marcin11 napisał:

Tak cos z ciapkowatych zdecydowanie wchodzi w grę. To ze są wyhodowane przezczłowieka całkowicie je dyskwalifikuje? Z mbuny bardzo podoba mi się jeszcze pseudotropheus demasoni

Zajrzyj sobie na stronę www.malawi.si :)

będziesz miał pewnie ból głowy :) zrób listę które gatunki Cie interesują z non mbuny i mbuny. I wtedy będziemy szukać rozwiązania :) 

Edytowane przez Merlot

Muszę powiedzieć ,że większość hybryd jest naprawdę ładna ,ale te ciapki firefish ob blue berry  wyjątkowo mi się nie podobają i z kilometra widać że jest to hybryda i   coś jest z nią nie tak.

Edytowane przez Daniel00
  • Lubię to 1

2 minuty temu, Merlot napisał:

Zajrzyj sobie na stronę www.malawi.si :)

będziesz miał pewnie ból głowy :) zrób listę które gatunki Cie interesują z non mbuny i mbuny. I wtedy będziemy szukać rozwiązania :) 

O Panie tego jest tam tyle ze do rana połowy nie wybiorę a jeszcze później okaże się ze jak wybiorę to będzie problem z ich dostępnością. Jakis naturalny gatunek wystepujacy w jeziorze ciapkowaty i w miare kolorowy aulonocary ?

2 minuty temu, Daniel00 napisał:

Muszę powiedzieć ,że większość hybryd jest naprawdę ładna ,ale te ciapki firefish ob blue berry  wyjątkowo mi się nie podobają i z kilometra widać że jest to hybryda i   coś jest z nią nie tak.

A które uważasz za naprawdę ładne i w miarę naturalnie wyglądające?

3 minuty temu, Marcin11 napisał:

O Panie tego jest tam tyle ze do rana połowy nie wybiorę a jeszcze później okaże się ze jak wybiorę to będzie problem z ich dostępnością. Jakis naturalny gatunek wystepujacy w jeziorze ciapkowaty i w miare kolorowy aulonocary ?

I własnie to jest pierwsze przykazanie Akwarysty :) Cierpliwość :) Nigdy nie bierzemy obsady na siłę :) bo później jest problem :(  sam jestem tego przykładem bo nie raz zrobiłem błąd którego żałowałem :)

Mamy naprawdę sporą bazę partnerów klubowych, którzy mają bardzo duży wybór ryb :)  więc zrób spokojnie listę będziemy działać :) 

1 minutę temu, Merlot napisał:

I własnie to jest pierwsze przykazanie Akwarysty :) Cierpliwość :) Nigdy nie bierzemy obsady na siłę :) bo później jest problem :(  sam jestem tego przykładem bo nie raz zrobiłem błąd którego żałowałem :)

Mamy naprawdę sporą bazę partnerów klubowych, którzy mają bardzo duży wybór ryb :)  więc zrób spokojnie listę będziemy działać :) 

Mieszkam w okolicach krakowa/katowic z tego co patrzyłem to w okolicy jest hodowca malawian z Trzebini i dwóch hodowców z Żor. Z góry zakladam ze nie chcę kupować ryb poprzez wysyłkę. Na ile gatunków musze się zdecydować? Zakładając ze jednen już zyje w zbiorniku.