Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Daniel00 napisał:

Byłem w połowie pisania ,że to hybryda jak to już wysłałeś 😀

Hehe czyli jeszcze jakiś refleks mam :)
Fakt tutaj na forum raczej odradza się hybrydy, i słusznie, ale wiadomo każdy odpowiada za swój zbiornik :) 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Marcin11 napisał:

Tak cos z ciapkowatych zdecydowanie wchodzi w grę. To ze są wyhodowane przezczłowieka całkowicie je dyskwalifikuje? Z mbuny bardzo podoba mi się jeszcze pseudotropheus demasoni

Zajrzyj sobie na stronę www.malawi.si :)

będziesz miał pewnie ból głowy :) zrób listę które gatunki Cie interesują z non mbuny i mbuny. I wtedy będziemy szukać rozwiązania :) 

Edytowane przez Merlot
Opublikowano (edytowane)

Muszę powiedzieć ,że większość hybryd jest naprawdę ładna ,ale te ciapki firefish ob blue berry  wyjątkowo mi się nie podobają i z kilometra widać że jest to hybryda i   coś jest z nią nie tak.

Edytowane przez Daniel00
  • Lubię to 1
Opublikowano
2 minuty temu, Merlot napisał:

Zajrzyj sobie na stronę www.malawi.si :)

będziesz miał pewnie ból głowy :) zrób listę które gatunki Cie interesują z non mbuny i mbuny. I wtedy będziemy szukać rozwiązania :) 

O Panie tego jest tam tyle ze do rana połowy nie wybiorę a jeszcze później okaże się ze jak wybiorę to będzie problem z ich dostępnością. Jakis naturalny gatunek wystepujacy w jeziorze ciapkowaty i w miare kolorowy aulonocary ?

Opublikowano
2 minuty temu, Daniel00 napisał:

Muszę powiedzieć ,że większość hybryd jest naprawdę ładna ,ale te ciapki firefish ob blue berry  wyjątkowo mi się nie podobają i z kilometra widać że jest to hybryda i   coś jest z nią nie tak.

A które uważasz za naprawdę ładne i w miarę naturalnie wyglądające?

Opublikowano
2 minuty temu, Marcin11 napisał:

A które uważasz za naprawdę ładne i w miarę naturalnie wyglądające?

Np Aulonocara Stuartgranti Maleri Chipoka Red wygląda o wiele naturalniej

Opublikowano
3 minuty temu, Marcin11 napisał:

O Panie tego jest tam tyle ze do rana połowy nie wybiorę a jeszcze później okaże się ze jak wybiorę to będzie problem z ich dostępnością. Jakis naturalny gatunek wystepujacy w jeziorze ciapkowaty i w miare kolorowy aulonocary ?

I własnie to jest pierwsze przykazanie Akwarysty :) Cierpliwość :) Nigdy nie bierzemy obsady na siłę :) bo później jest problem :(  sam jestem tego przykładem bo nie raz zrobiłem błąd którego żałowałem :)

Mamy naprawdę sporą bazę partnerów klubowych, którzy mają bardzo duży wybór ryb :)  więc zrób spokojnie listę będziemy działać :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Daniel00 napisał:

Np Aulonocara Stuartgranti Maleri Chipoka Red wygląda o wiele naturalniej

Ładna ryba. Zastanawia mnie teraz fakt czy całkowicie zrezygnować z hybryd czy jednak przymknąć na to oko.

• Lubię to 1
Opublikowano

U pyszczaków z malawi można zaobserwować raczej płynne przechodzenie jednej barwy w drugą   dlatego te ciapki nie naturalnie wyglądają . Moim zdaniem przynajmniej.

Opublikowano
1 minutę temu, Merlot napisał:

I własnie to jest pierwsze przykazanie Akwarysty :) Cierpliwość :) Nigdy nie bierzemy obsady na siłę :) bo później jest problem :(  sam jestem tego przykładem bo nie raz zrobiłem błąd którego żałowałem :)

Mamy naprawdę sporą bazę partnerów klubowych, którzy mają bardzo duży wybór ryb :)  więc zrób spokojnie listę będziemy działać :) 

Mieszkam w okolicach krakowa/katowic z tego co patrzyłem to w okolicy jest hodowca malawian z Trzebini i dwóch hodowców z Żor. Z góry zakladam ze nie chcę kupować ryb poprzez wysyłkę. Na ile gatunków musze się zdecydować? Zakładając ze jednen już zyje w zbiorniku.