Marcin11 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 #1 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam. Posiadam zbiornik w standardowych wymiarach 720l. Plywa w nim obecnie okolo 10 sztuk Labidochromis caeruleus. Czas na dolozenie reszty obsady, ile gatunków mozna trzymać w takim zbiorniku? Chcialbym by znalazło się miejsce dla ladnego samca i kilku nie brzydkich samic z gatunku aulonocara.
Merlot Opublikowano 26 Kwietnia 2020 #2 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Marcin11 napisał: Witam. Posiadam zbiornik w standardowych wymiarach 720l. Plywa w nim obecnie okolo 10 sztuk Labidochromis caeruleus. Czas na dolozenie reszty obsady, ile gatunków mozna trzymać w takim zbiorniku? Chcialbym by znalazło się miejsce dla ladnego samca i kilku nie brzydkich samic z gatunku aulonocara. Witaj na forum Jeżeli chcesz aulonocary do trzeba patrzeć w kierunku non mbuny Niestety samice Aulonek są paskudne, ale samiec dobrej jakości niweluje te paskudy Wpisz proszę dokładne wymiary zbiornika i jakiej wielkości są Labidochromisy
Marcin11 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor #3 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Merlot napisał: Witaj na forum Jeżeli chcesz aulonocary do trzeba patrzeć w kierunku non mbuny Niestety samice Aulonek są paskudne, ale samiec dobrej jakości niweluje te paskudy Wpisz proszę dokładne wymiary zbiornika i jakiej wielkości są Labidochromisy Zbiornik 200x60x60, labidochromisy sa w wielkość około 4cm.
Merlot Opublikowano 26 Kwietnia 2020 #4 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Teraz, Marcin11 napisał: Zbiornik 200x60x60, labidochromisy sa w wielkość około 4cm. Super przy tej wielkości Yellow i zbiornika mamy spore pole manewru Powiedz mi proszę jaki gatunek aulonocary Cię interesuje, czy masz już jakiś na oku
Daniel00 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 #5 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 4 minuty temu, Merlot napisał: Niestety samice Aulonek są paskudne, ale samiec dobrej jakości niweluje te paskudy Bez przesady to dalej ładne ryby. Trochę szarawe ,ale i tak ładne .
Merlot Opublikowano 26 Kwietnia 2020 #6 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Daniel00 napisał: Bez przesady to dalej ładne ryby. Trochę szarawe ,ale i tak ładne . Daniel oczywiście kwestia gustu ale można w non mbunie trafić i fajne samice
Marcin11 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor #7 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Merlot napisał: Super przy tej wielkości Yellow i zbiornika mamy spore pole manewru Powiedz mi proszę jaki gatunek aulonocary Cię interesuje, czy masz już jakiś na oku Bardzo podoba mi się firefish ob blue berry
Merlot Opublikowano 26 Kwietnia 2020 #8 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) 4 minuty temu, Marcin11 napisał: Bardzo podoba mi się firefish ob blue berry Czyli czerwony kolor Cię interesuje i ciapkowane te dwa gatunki to ryby tzw sztuczne wyhodowane przez człowieka, które z jeziorem nie mają nic wspólnego. Ale przynajmniej teraz wiem jaka kolorystyka Cię interesuje więc łatwiej będzie dobrać coś do obsady Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez Merlot
Daniel00 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 #9 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Merlot napisał: Czyli czerwony kolor Cię interesuje i ciapkowane te dwa gatunki to ryby tzw sztuczne wyhodowane przez człowieka, które z jeziorem nie mają nic wspólnego. Ale przynajmniej teraz wiem jaka kolorystyka Cię interesuje więc łatwiej będzie dobrać coś do obsady Byłem w połowie pisania ,że to hybryda jak to już wysłałeś
Marcin11 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor #10 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Merlot napisał: Czyli czerwony kolor Cię interesuje i ciapkowane te dwa gatunki to ryby tzw sztuczne wyhodowane przez człowieka, które z jeziorem nie mają nic wspólnego. Ale przynajmniej teraz wiem jaka kolorystyka Cię interesuje więc łatwiej będzie dobrać coś do obsady Tak cos z ciapkowatych zdecydowanie wchodzi w grę. To ze są wyhodowane przezczłowieka całkowicie je dyskwalifikuje? Z mbuny bardzo podoba mi się jeszcze pseudotropheus demasoni
Rekomendowane odpowiedzi