jozek90 Posted April 23, 2020 #1 Posted April 23, 2020 (edited) Witam serdecznie, jestem szczęśliwym posiadaczem LedDimmerPro V3 9V-38V Round obsługującym moduły LED GOQ Samsung 3 SMD 5050 RGB 5sztuk oraz LED GOQ Samsung 3 SMD 5730 zimny 11000k 5 sztuk gdzie belka usytułowana jest na przodzie akwarium. W zbiorniku mam jednogatunkowy zestaw Perlmuttów. Nie jestem jednak do końca zadowolony z moich ustawień Led Dimmera. Chciałbym aby uwydatniał barwy ryb jak i podkreślał zbiornik. Prosiłbym o pomoc w dobrym ustawieniu sterownika. Zależy mi również aby po zachodzie "słońca" osiągnąć efekt księżyca z lekką poświatą nie rozbudzającą ryb umożliwiając im "spanie". Dodaję zdjęcia z poszczególnymi ustawieniami wszystkich kanałów oraz aktualne zdjęcie zbiornika. Edited April 23, 2020 by jozek90
iquitos68 Posted April 23, 2020 #2 Posted April 23, 2020 U mnie RGB są zielony-52 czerwony-100 niebieski-72. Nie mam tak płynnych zmian światła jak u Ciebie. Łatwiej zrobić jedno ciekawe ustawienie na prawie cały dzień i dopiero wieczorem stopniowo wygaszać.
jozek90 Posted April 23, 2020 Author #3 Posted April 23, 2020 Dziękuję za reakcję, czy mógłbyś udostępnić swój plik z ustawieniami? Na jego podstawie może inaczej bym podszedł do ustawień i cyklu.
jozek90 Posted April 24, 2020 Author #4 Posted April 24, 2020 Drodzy koledzy i koleżanki, czy znajdzie się ktoś co chciałby mi jak w temacie pomóc z ustawieniami oświetlenia?
Recommended Posts