Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję fachowej opinii na temat ułożenia kamieni. Akwarium 160x55 do tego dojdą 2 moduły wiszące diy (jeden biolog i skimmer) Pomimo iż to moja pierwsza prośba o pomoc obiecuje nadrobienie zaległości i opisanie mojej przygody z malawi oraz start obecnego zbiornika ;D. Pozdrawiam.20200415_210605.thumb.jpg.ba600374028441acde3b6bc796cb698c.jpg

• Lubię to 7
Opublikowano
Godzinę temu, Mróz napisał:

Zgadzam się z kolegami, jest naprawdę fajnie! 👌 Tam w prawym rogu to zabudowany kaseciak?

Tak. Moduł DIY. Do tego jeszcze dojdzie 1 moduł z biologia i skimmer. 

• Lubię to 1
Opublikowano

To będziesz miał taką samą filtrację jak ja 😉 Z tym że ja z mojego zwisającego modułu z grzebieniem (skimmer) teraz nie korzystam. Znaczy się on tam jest ale pompa wyłączona i robi tylko jako dekoracja, bo pompa DCP z kasety likwiduje cały film bakteryjny.

• Lubię to 1
Opublikowano

Zgadza się, przyznam szczerze że ten skimmer to od Ciebie ściągnięty :P. Myślę że i u mnie pompa z kasety dcp 5000 + prawdopodobnie falownik dadzą radę, ale skoro zaległe mi falownik jvp110 szkoda było to nie wykorzystac ;D.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dokładnie, ale myślę że to dcp5000 da radę samo na luzie 😉 Podejrzewam że bedzie Ci pracowało na 50% / 60% i to będzie wystarczające. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Też mam taką nadzieję dlatego narazie zrezygnowałem z zakupu falownika. Ewentualnie bede mógł wspomagać cyrkulację tym skimmerem.