Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

przerażony ostatnimi wydarzeniami u Krisq'a (jeszcze raz współczucia-ale ja bym probował mimo wszystko dalej:)powodzenia!!) - weryfikuje moje plany akwariowe - tym bardziej, że chciałem kupić akwa u tego samego dostawcy!

zasięgnąłem opinii u Aquaboro (nie wiem czy robia lepsze - tu chętnie poznałbym Wasze opinie) - 180 x 50 x 50 ze szkła 12mm, wzomcnienia wzdłużne i 1 x poprzeczne (wystarczy?) zrobiliby za 950 pln. co sądzicie

a pytanie do Trójmiejskich Malawistach - jest może ktoś godny polecenia u nas kto ma doświadczenie w klejeniu akwa?

Z góry dzięki

Opublikowano

Cena wygląda OK.

Natomiast moim zdaniem, jeśli akwarium da się wnieść do domu bez burzenia ścian, to lepiej żeby nie było klejone na miejscu. W warsztacie (jeśli takowy wykonawca posiada) na wypoziomowanym stole wykonanie będzie dokładniejsze.

Opublikowano
Cena wygląda OK.

Natomiast moim zdaniem, jeśli akwarium da się wnieść do domu bez burzenia ścian, to lepiej żeby nie było klejone na miejscu. W warsztacie (jeśli takowy wykonawca posiada) na wypoziomowanym stole wykonanie będzie dokładniejsze.

zawsze lepiej u fachowca niz w domu ale akwarium 180x50x50 już do łatwych w manewrowaniu nie należy, na dodatek ciężar już też jest niezbyt wygodny :)

Opublikowano

Po tym co się stało u Krisa raczej nie pokuszę się o polecanie. Jest taki miły gość który ostatnio skleił mi w bardzo rozsądnej cenie sumpa (poprzeniego rozwaliłem w głupi sposób przy serwisowaniu), klei też zbiorniki. Ale powiem szczerze - po tej opowieści, jeżeli nie TheWald to rzeczywiście duży zbiornik lepiej zamówić w takim miejscu jak Aquaboro (sam biorę teraz od nich pokrywę:)

Opublikowano
zawsze lepiej u fachowca niz w domu ale akwarium 180x50x50 już do łatwych w manewrowaniu nie należy, na dodatek ciężar już też jest niezbyt wygodny Smile

Kiedyś targaliśmy 220x70x60 z żywicowanej 2x8mm na trzecie piętro bez windy po wąskiej klatce schodowej, to było coś :shock:

Swoje stare 170x40x50 wnieśliśmy we dwójkę z ojcem.

Opublikowano
witam

przerażony ostatnimi wydarzeniami u Krisq'a (jeszcze raz współczucia-ale ja bym probował mimo wszystko dalej:)powodzenia!!) - weryfikuje moje plany akwariowe - tym bardziej, że chciałem kupić akwa u tego samego dostawcy!

zasięgnąłem opinii u Aquaboro (nie wiem czy robia lepsze - tu chętnie poznałbym Wasze opinie) - 180 x 50 x 50 ze szkła 12mm, wzomcnienia wzdłużne i 1 x poprzeczne (wystarczy?) zrobiliby za 950 pln. co sądzicie

Jak dla mnie to niepotrzebnie wchodzisz w koszty z 12mm szyba . Jaka jest różnica w cenie w tych wymiarach i 10mm szybie ?

Poza tym jesli zmiescisz to jednak bym poszukal dojscia do 200x50x50 na allegro chodza juz za 650zł (10mm) ale nawet thewald (który kleil u mnie baniak 1100l) twierdzil ,ze do 50cm wysokosci 10mm szklo daje rade ,nawet przy długosci nieco ponad 200cm . Zreszta bylem w tym sklepie pol roku temu ( w tym który sprzedaje akwa 200x50x50 z 10mm szyby) i mieli na stanie zalane chyba 250x50x50 tez z 10mm wiec chyba jest pewny tego co sprzedaje . Wiem ,ze jestes z trojmiasta i opcja transportu zabija oplacalnosc ale moze na miejscu tez cos znajdziesz ew. ktos wykona Ci to z cienszego szkla, chyba ,ze wolisz wydac te 200-400zł za opcje bezpieczenstwo ;)