Skocz do zawartości

Moję pierwsze Malawi i wiele pytań amatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Za małe co ? 290L akwarium większego nie mam jak wstawić 

Kamieni być może za mało trochę piach zakrył ale liczę na ryby ze je odkopią i zawsze na spacerze jak coś ciekawego znajdę a mieszkam blisko kopalni granitu to się wygotuje i doda :)

Edytowane przez daga
Opublikowano

Zgadzam się z Robertem👍 Postaraj się zdobyć kilka większych kamieni, ale nie większych, płaskich tylko bryły. Te które masz można użyć jako uzupełnienie aranżacji.

Wracając do pytania o falownik, daj go na lewą szybę, na jej środek około 10cm pod wodą, skieruj lekko do góry i na środek tylnej szyby. Aquaela dosuń do samego rogu.

• Lubię to 1
Opublikowano
8 minut temu, daga napisał:

Kamieni być może za mało trochę piach zakrył

Daga..przy takich małych kamieniach i tak niskich możesz śmiało je postawić na piasku. Wiem ,że polecamy inaczej..ale to dotyczy dużych i "piramid". Ja mam tylko jeden kamień na podkładzie ( podkład  pokrywa całe dno) , reszta z dużą powierzchnią przylegającą stoi na piasku. Po podkopaniu ryby mają super kryjówki. Oczywiście u mnie  nie grozi zawalenie kamieni po podkopaniu co wziąłem pod uwagę.

• Lubię to 1
Opublikowano

Za falownikiem nie widać tego  jest wylot z kubełka a ta rura to zasys  .

auqaela z wielką chęcią bym go przesuneła  do rogu ale kabel mi nie daję tej możliwości 

aquael daje po tylniej szybie na drugim końcu jest  jest zasys i  wylot skierowany na falownik, falownik daje na środek i bardziej przy przedniej szybie widać ze woda krąży w kolo ,

Opublikowano
12 minut temu, daga napisał:

mieszkam blisko kopalni granitu to się wygotuje i doda :)

Możesz podjechać do Nasławic lub Jordanowa. Kupisz dosłownie za kilka groszy bagażnik a jak nie to objeżdżając kopalnie też nazbierasz. Taki drobny to leży jako wysypka na ich przystankach :) Wiem , bo tam ostatnio byłem. Masz niedaleko w sumie. https://polska-org.pl/4135159,Naslawice,Kopalnia_Odkrywkowa_Surowcow_Drogowych.html

• Lubię to 1