Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie , znowu pytam :) mam możliwość kupić w dobrej cenie akwa 150x70x30 czy to ma sens wiem że wysokość trochę kiepska ale powierzchnia dna na + lepsza niż w wersji planowanej :) co o tym myślicie ? 

Opublikowano

Bardzo nisko, jak nasypiesz troche piasku i przyjmijmy że nei zalejesz do samej góry to ile Ci zostanie przestrzeni do obserwacji ryb? Przy tej głębokości to będzie dramat :D 

• Lubię to 2
Opublikowano
37 minut temu, Meteoriusz napisał:

Witam ponownie , znowu pytam :) mam możliwość kupić w dobrej cenie akwa 150x70x30 czy to ma sens wiem że wysokość trochę kiepska ale powierzchnia dna na + lepsza niż w wersji planowanej :) co o tym myślicie ? 

Dla mnie to dobry zbiornik na odtworzenie biotopu strumyka. Niby powierzchnia dna jest, ale nawet mała mbuna potrzebuje  więcej przestrzeni życiowej. To nie jest zbiornik na Malawi moim zdaniem. 

• Lubię to 2
Opublikowano
39 minut temu, Meteoriusz napisał:

150x70x30

Ale chłopie kombinujesz :) , widzę że jednak nie ogranicza Cię długość :) . Kup 150x60x60 i będziesz miał konkretne malawi.

• Lubię to 3
Opublikowano

Fakt. Jesteś w stanie dowiedzieć się ile lat to akwarium ma na karku? Z tego co czytam mocno zależy Ci na cenie, ale może warto porównać ceny nowych zbiorników wykonanych np przez naszych partnerów. Może okazać się że dorzucasz kilka stówek i masz spokój na lata.

• Lubię to 1
Opublikowano
37 minut temu, pozner napisał:

Nie kupowałbym używanego akwarium. Klejone akwarium ma ograniczoną żywotność. Tu może pytanie do fachowców ( @AKWARIA.PRO @przemek wieczorek), bo opinie mówią o 10-15 latach. Sam jestem ciekaw. 

Wczoraj właśnie zalałem 13 letnie 200l w piwnicy, żeby mieć odstaną wodę do podmiany w 540l. Nie zauważyłem, żeby silikon się zrobił mniej elastyczny czy coś