Skocz do zawartości

Tempratura wody, natlenianie i ruch .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minutes ago, AndrzejGłuszyca said:

Nie stosowałem. Ale skoro łamie lustro  wody to ok. Dobrze łamie  woda wylatująca jak pisałem ale to też wiąże się z cyrkulacją. Jeżeli masz ok. to nie zmieniaj. 

Tak to wygląda u mnie  po lewej widok dna i 4 przeloty , po prawej widok z boku  i idąc od  lewej  2 rury spustowe jedna wyższa druga niższa zaślepione i ponawiercane otwory w obu , do wyższej podpięte orurowanie bezpośrednio do pompy o mocy 8000l  i wyjscie trójnikiem na 2 rury powrotu z założonymi na nich tymi głowicami z linku,   do niższej rury spustowej podłączony trójnik za nim 2 pompy zasysowe  po 1 na każdej odnodze  za pompami prefiltry, w każdym po 3 gąbki o rożnych oczkach  potem na górnej odnodze filtr mechaniczny za nim grzałka i wejście w trójnik,  na dolnym filtr biologiczny i wejscie w trójnik i trójnikiem w główną rurę .    dodatkowo patrząc na wprost  zaznaczone kółkami na rysunku 2 przeloty w tylnej ścianie ten po lewej wpięty w kanalizacje  oczywiście pomiędzy akwarium i kanalizacja jest elektrozawór i pompka która pcha wode z akwarium do kanalizacji, ten po prawej to dolewka po aktywacji otwiera się elektrozawór i woda z sieci przepływa przez 2 filtry na rurowe w jednym   mechaniczne czyszczenie czyli sznurek a w 2 żywica rozbijająca metale no i woda wpada do akwarium pod małym ciśnieniem.  Tak to wygląda u mnie  :) i wiem wiem zdolności plastyczne poziom 0 :)

akwarium.png

Opublikowano
8 minutes ago, Bartek_De said:

A mogłabyś dodać zdjęcie samego akwarium jak i instalacji pod akwarium? Bardzo mnie ciekawi co to za wynalazek;)

Jasne cyknę fotkę jak chwileczka będzie :) 

• Lubię to 1