MatysT Opublikowano 2 Marca 2020 #1 Opublikowano 2 Marca 2020 Witam, proszę o pomoc w doborze obsady do zbiornika 405l. Wybrałem wstępnie to co mi się podoba, a teraz pozostaje pytanie jak można to połączyć tak aby było w miarę kolorowo? To co wybrałem: Chindongo Demasoni Labidochromis caeruleus - yelow Cynotilapia afra hara Cynotilapia zebroides Likoma Cynotilapia hara gallireya reef Cnotilapia afra Cobwe Metriaclima zera Gome Metriaclima aurora Maingano Cichlid Z góry dziękuję za pomoc.
eljot Opublikowano 2 Marca 2020 #2 Opublikowano 2 Marca 2020 Podaj jeszcze wymiary zbiornika bo to dość istotne.
eljot Opublikowano 2 Marca 2020 #4 Opublikowano 2 Marca 2020 Z tych ryb które wymieniłeś wybrałbym: Labidochromis caeruleus - yelow Cynotilapia hara gallireya reef Metriaclima aurora Maingano Cichlid (chyba chodziło ci o Pseudotropheus cyaneorhabdos -Maingano) 2
MatysT Opublikowano 2 Marca 2020 Autor #5 Opublikowano 2 Marca 2020 a jakbym chciał mieć w obsadzie jedną z tych: Chindongo Demasoni Cynotilapia zebroides Likoma Metriaclima zebra Goma np. zamiast Pseudotropheus cyaneorhabdos -Maingano?
SlavekG Opublikowano 2 Marca 2020 #6 Opublikowano 2 Marca 2020 18 minut temu, MatysT napisał: a jakbym chciał mieć w obsadzie jedną z tych: Chindongo Demasoni Cynotilapia zebroides Likoma Metriaclima zebra Goma np. zamiast Pseudotropheus cyaneorhabdos -Maingano? Demasoni i Cynotilapia to złe połączenie, ale zamiast Demasoni możesz dać Metriaclima Dolphin Thumbi lub Tropheops Elongatus Mbako
Slawek-meszek Opublikowano 2 Marca 2020 #7 Opublikowano 2 Marca 2020 9 minut temu, MatysT napisał: a jakbym chciał mieć w obsadzie jedną z tych: Chindongo Demasoni Cynotilapia zebroides Likoma Metriaclima zebra Goma Popatrz na tą obsadę chłodnym okiem. Trzy samce wszystkie pasiaki. Samiczki C likoma szarawo- brązowe M gome też pięknością nie powalają. Czyli masz akwarium pasiaków z szaro-brązowym kolorem. Jeżeli już chcesz Demasoni to może do niego M msobo magunga, Labeotropheus trewavasae ........ 1
MatysT Opublikowano 2 Marca 2020 Autor #8 Opublikowano 2 Marca 2020 Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to aby w obsadzie pojawił się jeden z wybranych gatunków, a nie wszystkie 3, a więc np.: Labidochromis caeruleus - yelow Cynotilapia hara gallireya reef Metriaclima aurora Chindongo Demasoni lub Cynotilapia zebroides Likoma lub Metriaclima zebra Goma Jeżeli to ja czegoś nie zrozumiałem to przepraszam za zamieszanie.
SlavekG Opublikowano 2 Marca 2020 #9 Opublikowano 2 Marca 2020 To Ty musisz powiedzieć którą rybę chcesz i do nie można dobierać resztę obsady. Z tej listy w pierwszym poście nie ma zbyt dużego wyboru jako towarzystwo dla Demasoni. Czy to muszą być ryby z listy?
Rekomendowane odpowiedzi