karolus Opublikowano 29 Marca 2020 Autor #41 Opublikowano 29 Marca 2020 Tak, jak pisałem po 10 dniach poziom wody nie zmienił się, czyli od początku było to ~17cm poniżej lustra wody. Na szczęście zrobiłem sobie regulowane przegrody, wczoraj podniosłem przegrodę między gąbkami a komorą pompy o ~3 cm (w sumie jest tam teraz od dołu szczelina wysokości 5-6cm), poziom wody w komorze pompy zdecydowanie poszedł do góry, teraz jest ~6cm poniżej lustra wody, a dalsze podnoszenie już go nie zmienia (a przynajmniej nie widać tego tak od razu). Chyba wygląda to teraz lepiej, prawda?
karolus Opublikowano 29 Marca 2020 Autor #43 Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Dalsze podnoszenie przegrody miedzy gąbkami a pompą, moim zdaniem nic już nie zmienia (ale jeszcze sprawdzę), przegrody między komora śmieciową a gąbkami nie ruszałem, tą trochę trudniej modyfikować, bo jak przesadzę ze skróceniem to już ciężko będzie "dosztukować" W zasadzie to jaka powinna być różnica w poziomie lustra wody między komora pompy a zbiornikiem? Edytowane 29 Marca 2020 przez karolus
suricade Opublikowano 29 Marca 2020 #44 Opublikowano 29 Marca 2020 Nie ma reguły, ale im mniej wody w komorze pompy tym większe zagrożenie dla tej ostatniej. U mnie maksymalana różnica to 2 cm.
prezesik25 Opublikowano 29 Marca 2020 #45 Opublikowano 29 Marca 2020 U mnie po czyszczeniu gąbek różnica to ok 1cm, natomiast po 2 tygodniach (to jest max) wynosi ok 12cm. Jak widać w kaseciakach im szybciej zapycha się gąbka, tym szybciej spada poziom wody w komorze pompy.
pablojogi Opublikowano 29 Marca 2020 #46 Opublikowano 29 Marca 2020 Do tego zaczynają hałasować zwłaszcza nad ranemWysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi