Start czy kontynuacja a może start z rybami?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Bobby35 · Opublikowano
Tyle co się zmieści w 3 palcach 😅 -
Przez lukBB · Opublikowano
Dzięki, miło mi🙂 jeszcze kilka dni i znowu coś pstrykne. Na razie bawię się jeszcze z modułami podwieszanymi... Pisałem tak po krótce w tym temacie, w poście bodajże #18 #19. Głównie bazowałem na twórczości naszego kolegi @Mróz. Połączyłem techniki z jego dwóch tematów. Wejdź w wyszukiwarkę i wpisz moduły samozatapiane. Poczytaj, nie ma tam nic skomplikowanego. Tylko ogrom czasu jaki na to trzeba poświęcić żeby to wyglądało w miarę schludnie🙂. Bawiłem się z nimi kilka m-cy. Miałem oczywiście mało czasu, tak łącznie 2-3 godz na tydzień. Wyszło łączenie 13 szt. Największy coś ok 90x40x60. Dwa z których byłem średnio zadowolony przeciąłem kątówka na pół i będą podwieszane. Jak ktoś ma ochotę zrobić coś samemu to polecam, jak już skończysz to masz ogromną satysfakcję 😉 -
Przez ziemniak · Opublikowano
Moim zdaniem stare wypłukane gąbki i tak będą działać dużo lepiej niż nowe. U mnie kilka razy takie akcje udały się. Tylko ja bym albo ryby wpuszczał stopniowo, albo po wpuszczeniu kilka dni nie karmił, a potem zaczął od bardzo małych porcji i sukcesywnie je zwiększał. -
Przez Vrzechu · Opublikowano
@Bobby35 a ile tego pokarmu dałeś? Ja właśnie startuję akwarium o pojemności 1000l brutto (samej wody weszło około 780 litrów) i po wsypaniu 2 łyżeczek pokarmu, NO2 wybiło poza skalę testów po jakimś tygodniu, może półtora. Po kolejnych 10 dniach spadło prawie do 0mg/l. -
Tak dawałem prodibo + pokarm. Wkład z filtra też 3 tygodnie leżał w niedziałającym filtrze a gąbki wypłukane. -
Przez Rafał80 · Opublikowano
U mnie FX65, ultramax2000, był dodatkowo turbo2000 i falownik ot ofiara marketingu. Turbo i falownik już wyleciały. Teraz zbieram się (w sumie od dawna) by przejść na kaseciak. Tylko FX6 szkoda - taki duży i ładny ;D -
Przez Vrzechu · Opublikowano
@Bobby35 pytanie czy NO2 miało się z czego wziąć 🤔 wsypałeś jakiegoś pokarmu żeby sprawdzić jak się będzie zmieniało NO2? Jeśli wkład do filtra wziąłeś z działającego akwarium to prawdopodobnie to wystarczyło. Po 3 tygodniach w piwnicy bakterie w piachu czy lawie wg mnie zakończyły żywot. -
Przez ziemniak · Opublikowano
Z wysyłką może być problem w najbliższym czasie. Chyba, że jeszcze trochę czasu Tobie zejdzie. W mojej opinii w tej chwili tylko Luk&Raf - Hodowla Pyszczków lub ew. Jacek Stuś - Pielęgnice Afrykańskie. Obie hodowle widziałem na żywo. Sklep bym odpuścił. -
Mam pytanie do was. Miałem wcześniej dojrzały działający zbiornik. Myślicie że po 3 tygodniach jak filtr nie chodzil, piasek z niewielką ilością wody stał w piwnicy, kamienie lawa wulkaniczna też stały w piwnicy. Z Filtra wkład neo media około 0,6l przerzuciłem ze starego akwarium , gąbki zostały wypłukane. W piasku i lawie jest dużo bakterii. Teraz odpaliłem kilka dni temu akwarium i no2 cały czas pokazuje 0, jakby akwarium było dojrzałe albo cykl jeszcze nie wystartował. Myślę że ten piach zrobił robotę. Myślicie że można już zamawiać ryby? -
Przez GOLUMN · Opublikowano
Jak będziesz miał czas to czy mógłbyś podesłać mi na PW krok po kroku jak robiłeś te moduły.Nie mogę się na nie napatrzeć. Pięknie to wygląda.Moduły super ci wyszły.
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi