Dartmond Opublikowano 21 Lutego 2020 #1 Opublikowano 21 Lutego 2020 Witam. Akwarium jak w tytule. Proszę o poradę z doborem towarzyszy dla Labidochromis Perlmutt. Skłaniam się ku Chindongo Saulosi ewentualnie Saulosi Coral. Ale ostatnio za namową kolegi przyglądam się również Metriaclima Msobo Magunga. Chciałbym aby było możliwie mniej gatunków a w miarę kolorowo :-). Ewentualnie 3 gatunki, Perlmutt koniecznie + "żółty" + "niebieski". Proszę o jakieś porady to moje pierwsze Malawi. Wysłane z mojego SM-G930T1 przy użyciu Tapatalka
Bezprym Opublikowano 21 Lutego 2020 #2 Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Labidochromis perlmutt Labidochromis cearuleus yellow Cynotilapia zebroides red top Likoma ewentualnie Cynotilapia sp hara Gallireya Reef Edytowane 21 Lutego 2020 przez Bezprym 2
SlavekG Opublikowano 21 Lutego 2020 #3 Opublikowano 21 Lutego 2020 Witaj na naszym forum Chindongo Saulosi jest dobrym wyborem dla Permutta, odradzam jednak Saulosi coral dlatego że jest to ryba wyhodowana sztucznie i nie występuje w naturze. Bardzo ładną rybą jest Labidochromis Joanjohsonae. Pod uwagę możesz też wziąźć wspomniane Msobo lub Metriaclima Koningsi, większość Cynotilapi też będzie pasować do tego zbiornika. Perlmutt + Metriaclima Koningsi Perlmutt + Metriaclima Msobo Magunga Perlmutt + Cynotilapia Zebroides Jalo Reef + Cynotilapia Zebroides Ndonga Deep Perlmutt + Labidochromis Caeruleus + Cynotilapia Zebroides Jalo Reef lub Cynotilapia Zebroides Ndonga Deep 1
egon44 Opublikowano 22 Lutego 2020 #4 Opublikowano 22 Lutego 2020 W dniu 21.02.2020 o 11:01, Dartmond napisał: Chciałbym aby było możliwie mniej gatunków a w miarę kolorowo :-). Ewentualnie 3 gatunki, Perlmutt koniecznie + "żółty" + "niebieski". Proszę o jakieś porady to moje pierwsze Malawi. Labidochromis perlmutt + Labidochromis joanjohnsonae + ewentualnie jako trzeci gatunek Idotropheus sprengerae. 1
Robson79 Opublikowano 22 Lutego 2020 #5 Opublikowano 22 Lutego 2020 Polecam tą samą obsadę co Andrzej @egon44, 3 gatunki a 5 kolorów więc będzie ciekawie... 1
Rekomendowane odpowiedzi