Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marianek666 Opublikowano 18 Lutego 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 18 Lutego 2020 Druga odsłona mojego malawi 120x50x50, restrat spowodowany rozszczelnieniem. Jako że restart to oczywiście zmiana aranżacji, a to akurat uważam że wyszło na +, powstało większe gruzowisko - ok 110kg serpentyniku, dodałem też grubszej frakcji żwiru. ale ze zmian to nie wszystko, powstał też mój pierwszy kaseciak który zastąpił kubeł unimax 500 z prefiltrami hw 603 - to też zmiana na plus bo jakość wody jest zadowalająca. Kaseciak na pompie atman 306 wraz z blokiem na NO3 i grzałką w komorze pompy. Biologią rozwija się z bryłce lawy wulkanicznej a póki co ceramika z kubła trafiła w siatce do środka baniaka Zmiany również w obsadzie, z dotychczasowej pozostała cynotilapia hara gallireya reef (1+5) oraz chindongo saulosi (2+2) natomiast Idotropheus sprengre został zastąpiony Metriaclima sp. „msobo” Magunga - młodzież 13szt do redukcji. Ostatecznie myśle na pozostawieniem tylko dwóch gatunków, czyli saulosi do odłowienia. Tak się teraz prezentuje. a tak było wcześniej 10
Rekomendowane odpowiedzi