Damian27 Opublikowano 11 Lutego 2020 #1 Opublikowano 11 Lutego 2020 Dzień Dorby czy ma ktoś polecić jakiś odmulacz do akwarium żeby nie wciągał piachu, tylko same odchody?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Lutego 2020 #2 Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) Uważam , że ten jest bardzo dobry...Kiedyś go używałem do innego akwa. Dwa ruchy i sam zasysa wodę..ponadto możesz nim " przekopać " całe dno wbijając całą rurę do samego dna i nie zasysa piachu. Są chyba 3 rozmiary w zależności od wysokości akwa..nie jest może najtańszy ale jest super. https://www.google.pl/search?q=odmulacz+tetry&sxsrf=ACYBGNTdNFFI9PDNkPg4gfyZ95cplTH0nQ:1581441049307&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiumuj__snnAhUIl4sKHQTmCeAQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1728&bih=945&dpr=1.11#imgrc=MCoZlm2xWTUcOM Edytowane 11 Lutego 2020 przez AndrzejGłuszyca
Sprinciu Opublikowano 11 Lutego 2020 #3 Opublikowano 11 Lutego 2020 Akurat to czy zassie dno czy nie to kwestia co zasysa, jak będzie mały piasek lżejszy od odchodów to go i tak zassie...
Andrzej Głuszyca Opublikowano 11 Lutego 2020 #4 Opublikowano 11 Lutego 2020 Budowa tego odmulacza nie pozwala na zassanie piasku jako takiego. Polecam bo mam a nie bo mi się wydaje. 4
Shymoon Opublikowano 11 Lutego 2020 #5 Opublikowano 11 Lutego 2020 2 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał: Budowa tego odmulacza nie pozwala na zassanie piasku jako takiego. Polecam bo mam a nie bo mi się wydaje. Potwierdzam bo też posiadam. Używam raczej rzadko ale fakt faktem piasku ani żwirku to on nie zasysa. Sprytna konstrukcja. 2
Rekomendowane odpowiedzi