Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jutro dojdzie do mnie spienione PCV 150x60 które przykleję do szyby akwarium tylko na co ? I drugie pytanie do tego już przyklejonego tła muszę przymocować moduły BTN. Proszę o radę, gdzieś znalazłem w temacie Soudal ale czy on utrzyma moduł + pompa DCP 3000 i troszku ceramiki ?

Opublikowano

Witaj. Ja PCV kleiłem Sudal Fix All,  a moduły silikonenem akwarystycznym z tym że ja kleiłem moduł do szyby. Wcześniej na PCV obrysowalem kształt modułu i wyciąłem. Potem to przykleiłem. 

Popatrz sobie w ten temat.

• Lubię to 3
Opublikowano

Oczywiście że przeczytałem, ale ja chyba wolał bym przykleić do spienionego PCV moduły niż do szkła jeżeli się da, czym lepiej złapie silikonem czy Soudalem? 

Opublikowano

Myślałem też o superglue tak jak do kaseciaka nie był by pewniejszy?  A te tło to posmarować po obwodzie i po przekątnych wystarczy tym Soudalem? 

Opublikowano

Tło klej Soudalem fix all,  a jak chcesz moduł do tła to też Soudalem, z tym że nie wiem jak to zda egzamin, czy ciężar modułu nie oderwie tła od szyby. Dlatego ja kleiłem moduł do szyby. 

Opublikowano (edytowane)

Ja wkleiłem moduły (odlewy kamienne- więc trochę ważą) do pvc właśnie, klejem Soudal Fix all turbo. Trzyma bardzo dobrze polecam.

Edytowane przez Mróz
  • Lubię to 3
Opublikowano

Ja tło przykleiłem do szyby na silikon a potem moduły do pcv też na silikon i teraz się zastanawiam czy aby nie popełniłem błędu. Obecnie połączenie jest bardzo mocne ale akwarium jest jeszcze nie zalane. Jak myślicie utrzyma czy wycinać i kleić jeszcze raz na sudal Fox all556e3cfaec72a075a5fdfd07ba3392eb.jpg890394a6b7321d9b0c0a2c50dde5b753.jpg

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja bym to zrobił teraz bo jak zalejesz to będziesz miał większy kłopot. Ja kiedyś tło wkleiłem na akwarystyczny  i było ok przez 2-3 tygodnie, po czym odpadło. Teraz w innym akwa mam PCV klejone na Soudal Fix All.

Opublikowano

Moduły od pcv też najlepiej odkleić i oczyścić i potem na klej ? Zaleje na próbę zobaczę jak filtracja działa i poprawie. A chciałem ma ferie zalewać

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka