jaraspol Opublikowano 6 Lutego 2020 #1 Opublikowano 6 Lutego 2020 Witam Jutro dojdzie do mnie spienione PCV 150x60 które przykleję do szyby akwarium tylko na co ? I drugie pytanie do tego już przyklejonego tła muszę przymocować moduły BTN. Proszę o radę, gdzieś znalazłem w temacie Soudal ale czy on utrzyma moduł + pompa DCP 3000 i troszku ceramiki ?
SlavekG Opublikowano 6 Lutego 2020 #2 Opublikowano 6 Lutego 2020 Witaj. Ja PCV kleiłem Sudal Fix All, a moduły silikonenem akwarystycznym z tym że ja kleiłem moduł do szyby. Wcześniej na PCV obrysowalem kształt modułu i wyciąłem. Potem to przykleiłem. Popatrz sobie w ten temat. 3
jaraspol Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor #3 Opublikowano 6 Lutego 2020 Oczywiście że przeczytałem, ale ja chyba wolał bym przykleić do spienionego PCV moduły niż do szkła jeżeli się da, czym lepiej złapie silikonem czy Soudalem?
marek_z_81 Opublikowano 6 Lutego 2020 #4 Opublikowano 6 Lutego 2020 Silikon nie trzyma się PCV. Po niedługim czasie moduł się odklei. 3
jaraspol Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor #5 Opublikowano 6 Lutego 2020 Myślałem też o superglue tak jak do kaseciaka nie był by pewniejszy? A te tło to posmarować po obwodzie i po przekątnych wystarczy tym Soudalem?
SlavekG Opublikowano 6 Lutego 2020 #6 Opublikowano 6 Lutego 2020 Tło klej Soudalem fix all, a jak chcesz moduł do tła to też Soudalem, z tym że nie wiem jak to zda egzamin, czy ciężar modułu nie oderwie tła od szyby. Dlatego ja kleiłem moduł do szyby.
Mróz Opublikowano 6 Lutego 2020 #7 Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) Ja wkleiłem moduły (odlewy kamienne- więc trochę ważą) do pvc właśnie, klejem Soudal Fix all turbo. Trzyma bardzo dobrze polecam. Edytowane 6 Lutego 2020 przez Mróz 3
Andrzej282 Opublikowano 6 Lutego 2020 #8 Opublikowano 6 Lutego 2020 Ja tło przykleiłem do szyby na silikon a potem moduły do pcv też na silikon i teraz się zastanawiam czy aby nie popełniłem błędu. Obecnie połączenie jest bardzo mocne ale akwarium jest jeszcze nie zalane. Jak myślicie utrzyma czy wycinać i kleić jeszcze raz na sudal Fox allWysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
SlavekG Opublikowano 6 Lutego 2020 #9 Opublikowano 6 Lutego 2020 Ja bym to zrobił teraz bo jak zalejesz to będziesz miał większy kłopot. Ja kiedyś tło wkleiłem na akwarystyczny i było ok przez 2-3 tygodnie, po czym odpadło. Teraz w innym akwa mam PCV klejone na Soudal Fix All.
Andrzej282 Opublikowano 6 Lutego 2020 #10 Opublikowano 6 Lutego 2020 Moduły od pcv też najlepiej odkleić i oczyścić i potem na klej ? Zaleje na próbę zobaczę jak filtracja działa i poprawie. A chciałem ma ferie zalewaćWysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi