Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tyłu mam rusztowanie to teraz tylko podjazd dla taczki i po kłopocie:)

Tylko jeszcze piasek muszę odzyskac:/ bo został zaadoptowany w 30 sek do innych celów:)

IMG_20200330_150411_resized_20200330_102447943.thumb.jpg.b2335bb18ddc6828ccf1bb2c2e973551.jpg

• Lubię to 2
  • Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, Degadaista napisał:

Trzeba będzie jeszcze parę razy na sucho poukładać bo kilka bydlaków waży po 40 kg jak nie lepiej

Te największe możesz włożyć przy wkładaniu do jakiegoś koca i w nim opuścić je na dno jak na dźwigu. Ale i tak dwie osoby potrzebne. 

• Lubię to 2
Opublikowano
2 hours ago, Degadaista said:

No to Kolejny etap za mną . Udało się obudować bez strat własnych:)

IMG_20200330_210706_resized_20200330_090758583.thumb.jpg.d2aad8a2b308a3a901243b2889bf4d6c.jpg

Kamienie wyszorowane tylko zero pomysłu na ukałdanie:/

Trzeba będzie jeszcze parę razy na sucho poukładać bo kilka bydlaków waży po 40 kg jak nie lepiej

Teraz tak się zastanawiam spienione pcv mam  3mm chyba  wystarczy to czy zakupić inne?

Chętnie przyjmę rady na co zwrócić uwagę przy układaniu kamoli.

Wiem, że to pewnie kwestia gustu, ale zastanowiłbym się czy nie zostawić tylnej szyby tylko oklejonej folią. Jaka jest wysokość gruzowiska?

Opublikowano
1 godzinę temu, rekawiczka napisał:

Wiem, że to pewnie kwestia gustu, ale zastanowiłbym się czy nie zostawić tylnej szyby tylko oklejonej folią. Jaka jest wysokość gruzowiska?

NO nic nie jest przesądzone jeszcze:) Na razie środek zostaje czarny na boki pójdą moje produkcje

To co usypane na kaflach ma około 50cm (te tła są tylko tak oparte bo żona krzyczała że się walają po chacie:)

Opublikowano
6 godzin temu, Degadaista napisał:

NO nic nie jest przesądzone jeszcze:) Na razie środek zostaje czarny na boki pójdą moje produkcje

A może lepszy efekt byłby gdyby Twoje moduły dać w jednym rogu, w kształcie litery L ?? Sprawia to wtedy wrażenie jakiegoś gruzowiska albo większej skały, do tego dokładasz kamienie zgodnie z gustem i powinno być ok.
Ja właśnie tak zrobiłem - 2 moduły w kształcie L, wydaje mi się, że wyszło ciekawie. Pozwolę sobie wstawić zdjęcie, to bez szukania zobaczysz o czym mówię:

IMG_0014-formatowanie.thumb.JPG.33e4558c0d33d6952d372c68700843c9.JPG

• Lubię to 4
Opublikowano
9 hours ago, Degadaista said:

To co usypane na kaflach ma około 50cm (te tła są tylko tak oparte bo żona krzyczała że się walają po chacie:)

Czyli zostaje Ci jakieś 30cm do zagospodarowania w pionie. Mnie osobiście podobają się takie zbiorniki, gdzie skała podchodzi prawie pod samą taflę wody.

Opublikowano

Wtargałem Kamole dobrze że żona pomogła:) (przyniosła te najmniejsze na rusztowanie)

Jutro piasek i zalewamy

IMG_20200403_200857_resized_20200403_081124974.thumb.jpg.86420c45b2f2cdb863b3c99f88db98aa.jpg

Jakieś kijowe te kamienie kupiłem mało ustawne ale to jak pisałem wcześniej na składzie gigant a w domu maluchy.

Czekam na opinie i rady co zmienić aby rybki były szczęśliwe