Skocz do zawartości

Krótka historia o zakupach w http://www.cichlid.sklepna5.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E tam odbiegliście - to są pasjonujące sprawy!

Swoją drogą, patrząc z boku wydaje mi się, że bidzi ma niejakie doświaqdczenie praktyczne w tych sprawach, ale pewne braki w zakresie wiedzy prawnej. Bez urazy Bidzi, to nie obraza czy inwektywa. Po prostu ja ze swoich studiów też przypominam sobie różnice zasadnicze o których pisze Harisimi (różnice w prawie cywilnym i tradycje rzymskie, prawo karne, etc.). Fakt zajmowania mienia przez komorników podany przez Ciebie dla mnie tez jest wątpliwy prawnie, co nie nieguje, że ma miejsce. Ale aż trudno mi uwierzyć, że obecnie w majestacie prawa dopuszczalny jest zabór majątku od osoby która jest użytkownikiem a nie właścicielem danej rzeczy. Gdyby tak było, to przykład zaboru wynajmowanego mieszkania, przykład zaboru auta w leasingu, przykład zaboru pojazdu pożyczonego od kolegi lub podstępnie zabranego osobie trzeciej byłby praktyką. Z tego co się orientuję, jakkolwiek możliwe są nagięcia i nadużycia na tym tle, obecnie chyba nie udało się rozwiązać jeszcze tego konfliktu między egzekucją a prawami własności do rzeczy. Gdyby było tak jak Bidzi piszesz, to normalnie strach byłoby cokolwiek z ręki wypuszczać, oddawać mieszkanie w najem, etc.

I jeszcze raz podkreślam: bez urazy Bidzi. Uważam, że dyskusja jest pasjonująca. Normalnie jakby zaczątki kółka prawniczego na Forum KM ;)

Opublikowano

Też wtopiłem w tym sklepie , ale tylko lub aż 138,95 pln. Ponad miesiąc minął od wpłaty i teraz echo! Na początku nawet odbierali telefony i smsa przesłali, że niby są w Holandii i nie odbierają. :). Ale skoro policja wie i nie potrafi zamknąć tej strony internetowej to czegoś tu nie rozumiem. A OCINEKMW na allegro pewnie to oni, bo mają tylko 2 komentarze z czego jeden z Zielonej Góry, czyli sami sobie wystawili i drugi obstawiam że też.

Mam takie n-ry telefonów do nich:

660224668

880787690

880227996

OSZUŚCI i tyle.

Opublikowano

więc dogadaj się z poprzednikiem gdzie składał doniesienie na policję i również złóż, czym więcej będzie poszkodowanych to policja szybciej się za to weźmie.

Opublikowano

Dlatego wszyscy oszukani powinni ścigać oszusta ... ja wiem że sie po pierwszym napadzie furii już nie chce ale takie barany żarują na uczciwych ludziach okradając klientów i szkodząc m.in ludziom którzy w formie sprzedaży internetowej zarabiają na życie ... wszyscy oszukani chwyćcie ich za gardło

Opublikowano
przeczytalem te negatywy, i tak napradwe sa one od 4 osob na 270 pozytywow... ten profil na allegro jest najnormalniejszy w swiecie

jestem ciekawa ilu SS ma negatywy, pewnie kazdy bo kazdemu moze sie cos nie podobac

To moze skoro masz kontakt to zapytaj po prostu co sie dzieje z tymi 50 rybkami , które miał wysłac do Białegostoku jakies 4 tyg. temu . Gwarantuję Ci , ze juz na Twoj nr GG sie nie odezwie . Moze przed tym jak zapytasz wez od niego nr tel , ze niby chcesz sprawe zalatwic jednak przez tel. , bo np. preferujesz bardziej tradycyjne formy kontaków miedzyludzkich niz internet :)

A ja juz sam zadzwonie i zapytam o Twoje i swoje msobo . Boje sie tylko ,ze jak sie przedstawie , to mu sie nagla komorka rozladuje lub zgubi zasieg i sie juz nie wlaczy....

Najalepiej to wyprosic nr domowy . Nie ma to jak pogaduszki o 3.30AM :D

Opublikowano

ja kompletnie nie rozumiem postępowania takich ludzi...

okradną szereg osób na jakieś drobne kwoty i myślą, że są zarobieni :P

przecież to jakaś żenada... ile mogli zarobić na tym procederze? bo nie wierzę że na domy, samochody, czy bilety na drugi koniec świata...

do pomysłodawców/inicjatorów/prowadzących ten feralny sklepik, jeżeli czasem czytacie (handlujecie pyśkami więc może czytacie) to mam taki apel:

kradnie się miliony i najlepiej ucieka z kraju... a nie za marne 50000 groźba więzienia :P

Opublikowano
Też wtopiłem w tym sklepie , ale tylko lub aż 138,95 pln.

Mam takie n-ry telefonów do nich:

880227996

OSZUŚCI i tyle.

Hmm ten nawet dziala . Ale nikt nie odbiera mimo ,ze 10 sekund temu byla zajety...

Dzwonie z innego nr i odbiera przemiła Pani , potwierdza ,ze sie dobrze dodzwoniłem , przeprasza ,ze niby awaria systemu komputerowego ;), że niby stracili wszystkie zamowienia i czekaja na kontakt ze strony zamwiajacych i w weekend na 100% beda wysylki .

Na pytanie gdzie klienci maja sie kontaktowac skoro e-mail , GG i telefon dotychczas uzywany do kontaktow milcza , usłyszałem ,ze musieli przeoczyc moja korespondencje...

Zaraz wysylam e-maila i dzwonie sprawdzic czy dotarla !

Opublikowano
więc dogadaj się z poprzednikiem gdzie składał doniesienie na policję i również złóż, czym więcej będzie poszkodowanych to policja szybciej się za to weźmie.

Ja składałem normalnie na komendzie . Zajmie Ci to ok 1,5h w zaleznosci od tego jak dobrze przyjmujacy włada długopisem/klawiaturą :)