Krzysiek Opublikowano 26 Marca 2008 #1 Opublikowano 26 Marca 2008 Witam. Moja przygoda z Malawi nie trwa długo dlatego prosiłbym o radę by nie popełnić gafy-czy do 150-litrowego akwa gdzie mieszka na razie tylko kilka Mbuna mogę dodać parkę pielęgnic-mam na myśli księzniczkę z Burgundii.Z góry dziękuję za wszystkie opinie.
mars Opublikowano 26 Marca 2008 #2 Opublikowano 26 Marca 2008 Z Burgundii to nie wiem bo takiej nie znam ale jeśli chodzi ci o księżniczke z Burundii - Neolamprologus brichardi to nie polecam.
sision Opublikowano 27 Marca 2008 #3 Opublikowano 27 Marca 2008 Co do Twojego pytania, to odpowiedź może być tylko jedna - nie. dlaczego? bo to inny biotop. A biotopów się nie miesza. Pozwolisz, że spytam: co masz w swoim akwa za ryby?
harisimi Opublikowano 27 Marca 2008 #4 Opublikowano 27 Marca 2008 Malawi zostaw z Malawi najlepsze z najlepszych rozwiązań. Inne biotopy tak ale w odrębnych akwariach. Pozdrawiam.
yaro Opublikowano 27 Marca 2008 #5 Opublikowano 27 Marca 2008 No i przeraża mnie to oświadczenie że w akwarium mieszka tylko kilka mbuna ? Kilka to ile ? parka tego,parka tamtego? samiec czegoś innego ? Tzw mix malawi ? Bo w takim akwarium również ważną zasadą będzie dobór obsady wśród mbuna, więc proszę napisz wymiary akwarium i obsadę, prawdę mówiąc spytał bym się również o filtrację bo z Tweojego posta wieje mi przeczuciem że nic dobrego w tym nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi