Skocz do zawartości

Pomocy !!! No2 :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wróciłem do domu i na powierzchni 2 3 cm trup, nie wiem czy został zabity przez jakeigos osobnika czy przez cos innego, ryba plywala po powierzchni i nie miala oczu.. jakby ja zabiła którąś z ryb bo no2 chyba nie zabije ryby w sposób taki ze wypali jej oczy? 😕

Opublikowano
4 minuty temu, Dejv napisał:

Witam wróciłem do domu i na powierzchni 2 3 cm trup, nie wiem czy został zabity przez jakeigos osobnika czy przez cos innego, ryba plywala po powierzchni i nie miala oczu.. jakby ja zabiła którąś z ryb bo no2 chyba nie zabije ryby w sposób taki ze wypali jej oczy? 😕

zapewne no2 ją zabiło albo osłabiło a ryby sobie ucztę zrobiły.

Opublikowano

Jutro będzie ten prodibio ciekwe po jakim czasie zadziała.. zauważyłem że kilka osobników te mniejsze trzymaja się prawie przy tafli.. co robić...

Opublikowano

Zgasze światło i zobaczę jak będą się zachowywać, ale nierozumiem czemu codzienne podmiany nic nie dają... powinno zbic trochę podmiana wody.....

Opublikowano

Szybka podmianka na noc? 50l wyleje I wleje woda z wiadra. Użyje tam antychlor to odrazu mogę lac do zbiornika?

Opublikowano

Ja bym silnie natleniał, dziś daj dawkę kordona, a jutro zrób dużą podmianę wody. Wypuść 2/3 zbiornika i uzupełnij nową. Po podmianie daj kordon amquel, prodibio i sól.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Dejv napisał:

Szybka podmianka na noc? 50l wyleje I wleje woda z wiadra. Użyje tam antychlor to odrazu mogę lac do zbiornika?

Jak chcesz dziś jeszcze robić to podmień więcej, nawet 70%. Wodę najpierw lej do wiadra, wyrównaj temperaturę, dodaj antychlor i dopiero do zbiornika. Po podmianie kordon i sól

Edytowane przez SlavekG
Opublikowano

Amquel się skończył... zamówiłem nowy bedzie dopiero we wtorek... . Nie mam tyle wiader zeby podmienic 2/3. Moze dzisiaj zacznę? Spuszcze wiecej niż pół i podmienie narazie 40l a rano doleje kolejne 40l

Opublikowano
1 minutę temu, SlavekG napisał:

Jak chcesz dziś jeszcze robić to podmień więcej, nawet 70%. Wodę najpierw lej do wiadra, wyrównaj temperaturę, dodaj antychlor i dopiero do zbiornika. Po podmianie kordon i sól

Mogę polać zimną wodą, w zbiorniku mam 28 stopni wiec duzo nie spadnie? Antychlor zadziala natychmiastowo?