Skocz do zawartości

DRUGIE MALAWI PO 20 LETNIEJ PRZERWIE 120X40X50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz pompę DCP 3000. Nie cieknie Ci ona ? Ja próbowałem założyć DCP 6500. I okazało się że wręcz katastrofalnie ciekła. Podczas reklamacji stwierdzili że te pompy nadają się wyłącznie do pracy w zanurzeniu. 

Opublikowano

Dokładnie gąbka ma tą przewagę że się wypłuczę i z powrotem jest do użytku, owata jak się zabrudzi ciężki temat, a kupowanie jej na okrągło będzie uszczuplać ci poniekąd budżet.

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
Masz pompę DCP 3000. Nie cieknie Ci ona ? Ja próbowałem założyć DCP 6500. I okazało się że wręcz katastrofalnie ciekła. Podczas reklamacji stwierdzili że te pompy nadają się wyłącznie do pracy w zanurzeniu. 
Widocznie miałeś felerną pompę i sprzedawca tak Cię zbył. Te pompy są przystosowane do pracy poza zbiornikiem.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hmm. Raczej zastosował kruczek. Wszędzie było napisane że może pracować poza zbiornikiem. Ale w Erybce już nie. Z racji tego że miałem jakieś zaufanie do Erybki to zakup dokonałem właśnie tam. No i porażka. Skoro u nich nie jest napisane że może pracować poza wodą tzn że nie może. Nie ważne co pisze producent,ważne co pisze sprzedawca.

Opublikowano
11 godzin temu, Arni napisał:

IMG_20200111_145830.thumb.jpg.b77e802c3ba58f400ed9e2ba890198ab.jpg

Usytuowanie kamieni bym skorygował, aby miejsce widocznego styku tła z piaskiem nie wypadało w miejscu łączenia segmentów tła. Usunął bym kamień z lewej grupy, płaski, pochylony, przedni, Ale może pełni rolę konstrukcyjną. Podobają mi się zbiorniki z tłem.

• Lubię to 1
Opublikowano

Na YT był filmik o jak gościowi przeciekała ta pompa zastosowana tak jak u Ciebie. No ale pewnie nei wszystkie tak ciekną. W razie czego pewnie da się zastosować jakieś oringi.

Moja od zawsze pracuje w zanurzeniu. Genialne pompy. Niesłyszalne kompletnie.

Opublikowano
13 godzin temu, Piotr775 napisał:

Nie cieknie,ona może pracować poza woda. Przy kupnie sugerowałem że ona będzie pracować poza zbiornikiem w szafce. Sprzedawca własnie polecił mi ta,i jak narazie jest oki a dalej to zobaczymy jak się będzie sprawować.

Opublikowano
37 minut temu, Loobo napisał:

Na YT był filmik o jak gościowi przeciekała ta pompa zastosowana tak jak u Ciebie. No ale pewnie nei wszystkie tak ciekną. W razie czego pewnie da się zastosować jakieś oringi.

Moja od zawsze pracuje w zanurzeniu. Genialne pompy. Niesłyszalne kompletnie.

Widziałem tem filmik na YT tam miał chyba pompe 5000 ale mówił ze uszczelka nie dolega dobrze do pierścienia tego co się dokręca i dlatego mu ciekła,czyli była tam jakaś wada uszczelki,już nie pamiętam dokładnie

Opublikowano
23 godziny temu, Arni napisał:

IMG_20200113_110812.thumb.jpg.1fa2e6932d5286f0872ac8f56fd8899c.jpg

Jakbyś dał 1-2 takie korpusy  na biologię za wylotem z pompy to niepotrzebny byłby kubełek. 

Opublikowano
3 godziny temu, Tom74 napisał:

Jakbyś dał 1-2 takie korpusy  na biologię za wylotem z pompy to niepotrzebny byłby kubełek. 

Tak masz rację,ale wtedy muszę dać trójnik i nie wiadomo czy pompa nie byłaby za słaba :)