Shymoon Opublikowano 11 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Witam, Padł mi właśnie falownik Jebao SW8 a właściwie sam wirnik. Kontroler wydaje się być w porządku. Orientuje się ktoś może czy istnieje jakaś różnica pomiędzy wirnikami serii SW i RW? Pozdrawiam Szym
Bartek_De Opublikowano 11 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 11 Stycznia 2020 A może to sygnał i czas aby przesiąść się do "mercedesa"? Polecam Tunze 6055 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2
Shymoon Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor #3 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Dzięki Bartku za trop I że niby ten Tunze taki rewelacyjny jest? Głównie chodzi mi o niezawodność i żywotność bo nie ukrywam, że cena jest niemała. Szym 1
Bartek_De Opublikowano 11 Stycznia 2020 #4 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Dzięki Bartku za trop I że niby ten Tunze taki rewelacyjny jest? Głównie chodzi mi o niezawodność i żywotność bo nie ukrywam, że cena jest niemała. SzymTo prawda, ale tu rzeczywiście płacisz za jakość. Może wypowiedzą się jeszcze osoby, które użytkują te pompy od dłuższego czasu, ale opinie mają bardzo dobre.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Shymoon Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor #5 Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) 12 minut temu, Bartek_De napisał: To prawda, ale tu rzeczywiście płacisz za jakość. Może wypowiedzą się jeszcze osoby, które użytkują te pompy od dłuższego czasu, ale opinie mają bardzo dobre. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka No właśnie bo to nie jakiś no name chińczyk za kilkanaście grajcarów PS. żeby nie dublować postów, a jakieś opinie bądź doświadczenia z EHEIM streamON+? Edytowane 11 Stycznia 2020 przez Shymoon 1 1
Bartek_De Opublikowano 11 Stycznia 2020 #6 Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Bo ja tak prawdę mówiąc kupiłem ten akurat model z polecenia Artura @aurban6 który użytkuje ją bezawaryjnie już od ponad chyba dwóch czy trzech lat i jest mega zadowolony z wydajności i kultury pracy. W dalszym ciągu czekam na baniak i jeszcze nie miałem okazji jej przetestować jedynie odpalałem ją w zlewie i muszę przyznać, ze dmucha zacnie Edytowane 11 Stycznia 2020 przez Bartek_De
przemo-h Opublikowano 11 Stycznia 2020 #7 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Miałem kilka różnych falowników Jebao, NeWave, HydorCoralia, Fluval i dwa modele Tunze. Wygrał ten ostatni za kulturę i niezawodność. Płacisz raz i spokój święty. Jebao się posypało, a Fluval to tragedia. To nie falownik, a traktor. 2
SlavekG Opublikowano 11 Stycznia 2020 #8 Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Ja po przygodzie z RW przesiadłem się na Tunze 6045 i jestem mega zadowolony, jest w zasadzie niesłyszalny, co prawda posiadam go dopiero lekko ponad pół roku ale opinie innych są dobre. Kolega posiada taki już kilka lat i ciągle go poleca. Do jakiego zbiornika to ma być Szymku? Do nowego zbiornika też kupiłem Tunze Edytowane 11 Stycznia 2020 przez SlavekG 1
przemo-h Opublikowano 11 Stycznia 2020 #9 Opublikowano 11 Stycznia 2020 2 minuty temu, przemo-h napisał: Miałem kilka różnych falowników Jebao, NeWave, HydorCoralia, Fluval i dwa modele Tunze. Wygrał ten ostatni za kulturę pracyi niezawodność. Płacisz raz i spokój święty. Jebao się posypało, a Fluval to tragedia. To nie falownik, a traktor.
Shymoon Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor #10 Opublikowano 11 Stycznia 2020 4 minuty temu, SlavekG napisał: Ja po przygodzie z RW przesiadłem się na Tunze 6045 i jestem mega zadowolony, jest w zasadzie niesłyszalny, co prawda posiadam go dopiero lekko ponad pół roku ale opinie innych są dobre. Kolega posiada taki już kilka lat i ciągle go poleca. Do jakiego zbiornika to ma być Szymku? Do nowego zbiornika też kupiłem Tunze No właśnie to jebao się właśnie sypnęło dzisiaj po ok. roku użytkowania a zadowolony byłem z cichości... ale cóż, pora zmienić. Akwarium 80 galonów/ ok 300l. taki tutejszy standard - 120cm.
Rekomendowane odpowiedzi