Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, tabelpl napisał:

Tak, kazałem młodemu łepkowi wyłowić 12 sztuk i poszedłem kupić pokarm, po przyjściu mówi że było tylko 8 ostanie sztuki. Mój błąd że nie sprawdziłem dokładnie co kupuje, ale sklep moim zdaniem też zawinił

Ja gdy kupowałem ryby w sklepach to najpierw je oglądałem i dopiero wybierałem, te które mi się podobały... Również zdarzyło mi się robić zakupy w Diskusie i pokazywałem palcem którą rybę chcę; w pewnej chwili sprzedawca dał mi siatkę i stwierdził że lepiej będzie jak sam sobie złapie to co chcę...

• Lubię to 2
Opublikowano
Jeśli klient ma gdzieś to, co kupuje i nawet nie spojrzy na ryby, to trudno, żeby sprzedawca za nim latał i odradzał zakup. Wiele razy kupowałem ryby w Dickusie i nie mam oporów, żeby dalej to robić. Moje mdoki pochodziły z Diskusa. Też kupiłem ostatnie 8szt. 2 z nich padły, reszta ładnie wyrosła. Wiedziałem, co robię. To była moja decyzja i do głowy mi nie przyszło, żeby obwiniać o to sklep. 

Dla mnie jak padnie jedna dwie lub trzy to nie jest problem. Wiadomo szkoda, bardziej obawiam się że reszta mogła również być nie dokarmiana lub chora i nie wiadomo co z tego wyrośnie

Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
25 minut temu, Robson79 napisał:

i pokazywałem palcem którą rybę chcę; w pewnej chwili sprzedawca dał mi siatkę i stwierdził że lepiej będzie jak sam sobie złapie to co chcę...

Ja często sam mówiłem sprzedawcy daj pan siatkę sam sobie złowię tę czy kilka którą chcę i nie było nigdy problemu, osobiście dla siebie łowiłem.

• Lubię to 2
Opublikowano
2 godziny temu, tabelpl napisał:

Chyba zaraz wyłowie cała obsadę i oddam do sklepu bo faktycznie kilka wygląda na niedożywionych lub chorych

Zaraz, zaraz, wstrzymaj się, żebyś w pośpiechu jakiegoś błędu nie popełnił.

Te żółte wyglądają na zdrowe i w miarę dobrze wykarmione sądząc po tym co zobaczyłem na filmie. Tylko perlmutty są wygłodzone. Ja ewentualnie oddałbym tylko perlmutty albo i nie i zostawiłbym je tak jak są. Część może odżyć i będą cieszyły oko a dodatkowo możesz kilka dokupić tylko z dobrej hodowli - zdrowe i prawidłowo odżywione.

• Lubię to 3
Opublikowano

Napisałem maila do sklepu że jest taka sytuacja . Dostałem odpowiedź że te ryby nie powinny być sprzedane i jest to błąd pracownika

• Lubię to 1
Opublikowano

I co dalej? Masz zawieźć im te co jeszcze żyją i zwrócą kasę, czy ryby twoje a kasę zwrócą? Czy może przyznali się do błędu i dalej nic?

• Lubię to 1
Opublikowano
I co dalej? Masz zawieźć im te co jeszcze żyją i zwrócą kasę, czy ryby twoje a kasę zwrócą? Czy może przyznali się do błędu i dalej nic?
Mam zawieźć i oddadzą kasę . Więc jutro zawiozę i muszę gdzieś poszukać perlmuttów

• Lubię to 1
Opublikowano
A dzwoniłeś do Darka? Marcina? to ci z warszawy. Jak nie to FishMagic.
A masz namiar ?