Chlopak z kalendarza - Buccochromis Atritaeniatus w 360x90x80
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez yaro · Opublikowano
Troszkę większe akwarium postawiłem niż Ty, nie mam poziomowanego stelaża, więc zależało mi na tym by podłoga była równa. Jeżeli nie jesteś pewien wylewki lepiej jest ją zrobić od nowa, tak jak robiłem, wykułem 5 cm, podłogi, wzmocniłem prętami metalowymi i wylałem 4 cm wylewki. Ostatnia warstwa to wylewka samopoziomująca. -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
No tak, wynik jest dziwnie niski. Pisałem temat o tym, wyniki NO3 są różne w zależności od długości i intensywności wstrząsania próbką. W instrukcji starszych testów jest napisane że trzeba mocno wstrząsać próbke przez 1 minutę, natomiast w instrukcji nowych testów pisze żeby wstrząsać do rozpuszczenia białego proszku, tylko że ten proszek rozpuszcza się w kilka sekund, więc po kilku sekundach wstrząsania wynik jest właśnie 1 do 5 NO3 a po 1 minucie wstrząsania próbką z tą samą wodą wychodzi już dużo wyższy wynik pomiaru. -
Przez Oldzik · Opublikowano
Witam, przeglądając różne grupy na FB w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie odnośnie podłogi i jej nośności spora część użytkowników przekierowała mnie do Waszej społeczności i Waszego doświadczenia stąd będzie teraz pytanie no w sumie dwa chodź najważniejszy dla mnie jest temat podłogi. Jak wypoziomować metalowy stelaż nie używając nóżek ? Wytrzymałość podłogi - domek gdzie na parterze będzie stało akwarium 240x65x70 około 1000l, wylewka ma 5cm grubości a pod wylewka różnego rodzaju media czyli szlaka, piasek, gruz który obawiam się że nie został wysypany równo i zagęszczony i mogą być puste przestrzenie pod wylewką, czy powinienem się w takim razie obawiać stawiania takiego zbiornika na takiej wylewce ? Będę wdzięczny za rady i wskazówki. Dziękuję za poświęcony czas świerzakowi i przepraszam jeśli post jest w złym temacie -
Przez Paula099 · Opublikowano
Tak, wszystko robię tak jak jest napisane. Chodzi o to że to za niski wynik? -
A to spoko, to wszystko już jesne. -
Przez duch · Opublikowano
Akwarium jest 120x50x50 a wiadra są owszem 20 litrów ale zalewam jakoś do 15 litrów no bo jak inaczej to doniose do kibla aby wylać? Podłoga by była pełna w wodzie. -
A te 300l to jest brutto czy netto? Jeżeli brutto czyli 120x50x50 300l to netto masz 250l max a podmieniasz 80l no to jest 1/3. -
Przesadziłem,może nie 33 a 25 % no tak różnie i nie zawsze co tydzień nie raz co dwa tygodnie. Ryb mam sporo. -
Czyli co tydzień podmieniasz jakieś 33% wody, to sporo, dużo masz ryb? -
Myśle że zostane przy wiadrach i antychlorze. Wylewam 4 wiadra 20 litrowe, wlewam jakieś 9 wiader 10 litrowych(bo tak łatwiej). Nie jest żle póki jestem młody A co do antychlora to przy następnej podmianie spróbuje zoolka.
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Przez amac1975,
-
Przez marcin73m,
-
Przez Vrzechu,
-