marekmax77 Opublikowano 1 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Witam od jakiegoś czasu zauważyłem wydobywające się bąbelki powietrza z glonów.Szczegulnie widoczne jest wtedy gdy wyłączę pompę w kasecie w momencie karmienia. Czy to normalne? co to za gaz ? wcześniej tego nie było aż tak widać a akwarium funkcjonuje ponad dwa lata.To co zmieniłem ostatnio to filtracje miesiąc temu wywaliłem dwa kubły,falownik,skimmer i zastąpiłem kaseciakiem na pompie dcp4000 20200101_150207.mp4 3
prezesik25 Opublikowano 1 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zapewne masz mocne oświetlenie. Glony, tak jak rośliny produkują tlen, pobierają dwutlenek węgla (CO2) wydalane przez ryby i przy pomocy światła (fotosynteza) zamieniają go na tlen. Miałem roślinniak 7
marekmax77 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor #3 Opublikowano 1 Stycznia 2020 1 minutę temu, prezesik25 napisał: Zapewne masz mocne oświetlenie. Glony, tak jak rośliny produkują tlen, pobierają dwutlenek węgla (CO2) wydalane przez ryby i przy pomocy światła (fotosynteza) zamieniają go na tlen. Miałem roślinniak No to by się zgadzało bo akurat ten kamień jest najbardziej oświetlony. Dzięki
anutemix Opublikowano 1 Stycznia 2020 #6 Opublikowano 1 Stycznia 2020 W rośliniaku wszyscy marzą o bąbelkowaniu roślin Tobie się udało z glonami. Mają dużo minerałow i dobre światło i gotowe. 3
Rekomendowane odpowiedzi