Mynio Akwa Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor #11 Opublikowano 27 Grudnia 2019 15 minut temu, tom77 napisał: Nie wydaje mi się, by Synodontis njassae był brzydszy od kuzynów z Tanganiki. Jest mniej popularny głównie z powodu trudnej dostępności i większych (ale bez przesady) rozmiarów. No i jest z Malawi. Właśnie głównie o ten rozmiar mi chodzi, ale skoro piszesz żeby nie przesadzać to z powrotem wezmę go pod uwagę.
tom77 Opublikowano 27 Grudnia 2019 #12 Opublikowano 27 Grudnia 2019 14 minut temu, Mynio Akwa napisał: Właśnie głównie o ten rozmiar mi chodzi, ale skoro piszesz żeby nie przesadzać to z powrotem wezmę go pod uwagę. Moim zdaniem 150x60 może być, jeśli Synodontis będzie miał gdzie się schować i będzie miał fragment trasy do swoich speedów. Nie wiem jednak jak w towarzystwem mbuny, bo moje Synodontisy pływają z non-mbuną (i z adoptowanymi yellowkami 1
Mynio Akwa Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor #13 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Synodontisy już zakupione i pływają w zbiorniku. Wybór padł akurat na te z Tanganiki, a dokładniej na Petricolę. Są na razie trzy sztuki, chciałbym jeszcze zakupić dwie sztuki, aby mieć docelowo pięć sztuk. Drugim nowym gatunkiem będzie z dużym prawdopodobieństwem Labidochromis Joanjohnsonae i tu wielkie dzięki koledze @Mróz. Temat można zamknąć 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Stycznia 2020 #14 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Teraz, Mynio Akwa napisał: Temat można zamknąć W takim razie zamykam. 1
Rekomendowane odpowiedzi