Bastian Opublikowano 22 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) Witam Za jakiś czas przesiadam się z 240l na 450l i pomyślałem o zmianie obsady. Chciałem pozostawić Cynotilapia zebroides Likoma (2+4) oraz ostatnio zakupione Copadichromis borleyi Kadango (10 sztuk do redukcji 2+4). Chciałbym docelowo 4 gatunki i tutaj moja prośba o pomoc i propozycję jakie gatunki by pasowały ? Dziękuje Edytowane 23 Grudnia 2019 przez Bastian
Bastian Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor #2 Opublikowano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Pomyślałem o białym kolorze żeby troszkę rozjaśnić Co myślicie o Labidochromis chisumulae Chizumulu Island, Labidochromic caeruleus Nkhomo Reef, Cynotilapia sp. „hara” Gallireya Reef ? Jestem otwarty na każdą propozycję ponieważ czym dłużej przeglądam zdjęcia tym mniej wiem Edytowane 23 Grudnia 2019 przez Bastian
Bezprym Opublikowano 23 Grudnia 2019 #3 Opublikowano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Labidochromis byłyby dobrym wyborem. Oprócz powyższych możesz też wziąć pod uwagę Labidochromisa sp. Perlmut i joanjohnsonae i cearuleusa yellow Kakusa. Edytowane 23 Grudnia 2019 przez Bezprym 1
tom77 Opublikowano 23 Grudnia 2019 #4 Opublikowano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Nie jestem entuzjastą łączenia non-mbuny z mbuną, zwłaszcza w akwa 150cm, ale ....... już to zrobiłeś. Akurat ten Copadichromis jest asertywny, ale .......... akwa trochę dla niego za małe. Planujesz cztery gatunki, ale ........... to moim zdaniem za dużo. Na trzecie "ale" masz jeszcze wpływ. Edytowane 23 Grudnia 2019 przez tom77 3
Bastian Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor #5 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Dziękuje za podpowiedzi Decyzja podjęta będą trzy gatunki a trzecim będzie Labidochromis chisumulae Chizumulu Island
pozner Opublikowano 25 Grudnia 2019 #6 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Mam tylko uwagę, wybrałeś gatunki mbuny, które są terytorialne. Do tego krowę Kadango, który (jak zauważył Tomek) jest asertywny. Postaraj się tak dopracować aranżację, żeby to dobrze funkcjonowało. To w tym układzie tylko 450l. 1
Bastian Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor #7 Opublikowano 26 Grudnia 2019 12 godzin temu, pozner napisał: Mam tylko uwagę, wybrałeś gatunki mbuny, które są terytorialne. Do tego krowę Kadango, który (jak zauważył Tomek) jest asertywny. Postaraj się tak dopracować aranżację, żeby to dobrze funkcjonowało. To w tym układzie tylko 450l. Postaram się tak zrobić
Rekomendowane odpowiedzi