Skocz do zawartości

Grubość akwarium 150x50/60x50/60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, w niedalekiej przyszłości planuję powiększyć przestrzeń życiową moich pyszczaków :D Żeby to zrobić potrzeby jest nowy zbiornik. Jego ostateczne wymiary nie są jeszcze pewne, ale będą wynosiły na pewno

1.150x50x50

2.150x50x60

3.150x60x60 

Wzmocnienia wzdłużne i poprzeczne będą  bezwarunkowo w każdym przypadku. Pozostaje tylko wybór grubości szkła, zastanawiam się pomiędzy 10, a 12mm.  Liczę, że osoby które posiadają podobnych wymiarów zbiorniki coś napiszą :D

Edytowane przez ZOOT
Opublikowano

Takich wymiarów zbiorniki a nawet większe robi się z 10mm szkła. Zamów zbiornik od dobrego producenta, a nie będziesz musiał się martwić o dobór szkła bo on to zrobi.

• Lubię to 2
Opublikowano

Akwarium 150x50x50 to 375l standard i do niego daje się szkło 10mm.

Akwarium 150x50x60 to 450l standard, szkło 10mm, sam takie miałem.

Akwarium 150x60x60 to 540l standard i tu szkło przeważnie daje się już 12mm.

• Lubię to 1
Opublikowano

Moje 180-tki 60 cm wysokie robione są z 10mm szkła, dopiero chyba od wysokości 70cm robi się z 12mm. Nawet zbiorniki 300cm ale 60 wysokie robione są z 10mm szkła.

Jak kolega zgłosi się do Marcina to będzie miał 100% pewności że jego szkiełko będzie pierwsza klasa i nie musi się martwić o grubość szyby.

• Lubię to 1
Opublikowano
Moje 180-tki 60 cm wysokie robione są z 10mm szkła, dopiero chyba od wysokości 70cm robi się z 12mm. Nawet zbiorniki 300cm ale 60 wysokie robione są z 10mm szkła.
Jak kolega zgłosi się do Marcina to będzie miał 100% pewności że jego szkiełko będzie pierwsza klasa i nie musi się martwić o grubość szyby.
Moje 160x60x60 Przemek również klei z 10mm

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1