pavlofico Opublikowano 19 Stycznia 2020 #41 Opublikowano 19 Stycznia 2020 [mention=1086]Slawek-meszek[/mention]-, dało by radę wcisnąć mnie gdzieś pomiędzy podziękowania, i wielkie dla Ciebie rzecz jasna. Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka
Mróz Opublikowano 19 Stycznia 2020 #42 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Sławku @Slawek-meszek Ty dziękujesz nam a Tobie nikt To może ja się wychylę i podziekuję w imieniu grona ludzi głosujących bo się chłopie narobiłeś! Dobra robota! Fajnie znać taki przegląd co się komu podoba, ja posiadam bądź kiedyś posiadałem 5 gatunków z pierwszej dziesiątki 2
egon44 Opublikowano 19 Stycznia 2020 #43 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Cieszę się @Slawek-meszek że takowy temat powstał,i mam nadzieję,że będzie ich jeszcze więcej Pozdrawiam 2
Slawek-meszek Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor #44 Opublikowano 19 Stycznia 2020 21 minut temu, pavlofico napisał: @Slawek-meszek, dało by radę wcisnąć mnie gdzieś pomiędzy podziękowania @pavloficoBardzo ale to bardzo PRZEPRASZAM nastąpiła pomyłka jesteś pierwszą osobą którą chciałem wymienić ale wskoczył mi inny nick. @pavloficojest pierwszą osobą która zagłosował i bardzo za to dziękuję a za pomyłkę jeszcze raz przepraszam Ps Już poprawione 1
Slawek-meszek Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor #45 Opublikowano 19 Stycznia 2020 4 godziny temu, Mróz napisał: Sławku @Slawek-meszek Ty dziękujesz nam a Tobie nikt To może ja się wychylę i podziekuję w imieniu grona ludzi głosujących bo się chłopie narobiłeś! Dobra robota! Dziękuje za miłe słowa 4 godziny temu, Mróz napisał: Fajnie znać taki przegląd co się komu podoba, ja posiadam bądź kiedyś posiadałem 5 gatunków z pierwszej dziesiątki Takie właśnie sondaże w formie zabawy dają duże wyobrażenie co komu się podoba. W większym lub mniejszym stopniu rzutuje to co mamy w zbiornikach. Palmę pierwszeństwa mają ryby z rodzaju mbuna. Tak tendencja utrzymuje się od dłuższego czasu, i chyba szybko się nie zmieni. Zaś ryby z rodzaju non mbuna co raz bardziej są popularne. W 2012r non mbuna było 3 gatunki na 15 ryb w sondażu. W 2014 non mbuny było już 7 gatunków. W roku 2016 też było widać też duże zainteresowanie rodzajem non mbuna. Nie umiem tego określić gdyż nie robiłem tego sondażu. Sondaż w za rok 2019 pokazał że było sześciu przedstawicieli non mbuna na 15 miejsc. A nawet jedna z ryb zajęła drugie miejsce. W telegraficznym skrócie chciałem pokazać jak non mbuna przypada do gustów hodowcy. Te gatunki są najpopularniejsze w naszych akwariach Metriaclima msobo Magunga - S Metriaclima Maiso Reef Chindongo Demasoni Labidichromis caeruleus yellow Ch Saulosi Sciaenochromis fryeri Placidochromis phenochilus Mdoka Copadichromis Boryei Kadango Nimbochromis Venustus Dimidiochromis compressiceps Protomelas sp steveni Taiwan Reef czy Spilonotus Tanzania 3
Rekomendowane odpowiedzi