Skocz do zawartości

Moje pierwsze Malawi - 350 L (MBuna)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :) 

Poniżej znajduje się mój baniaczek 350 litrów, który już powoli dojrzewa i czeka na wpuszczenie nowych mieszkańców :) 

Filtracja: Filtr narurowy na pompie IBO
Falownik: Jebao SOW-4 4000l/h z kontrolerem
Grzałka: 300W z termostatem
Oświetlenie: Moduły led samsung białe + niebieskie z kontrolerem
Piasek: Piasek kwarcowy Kreisel 099 (1mm)
Pokrywa: Zrobiona ze spienionego PCV + wbudowany termometr i wloty powietrza
Akwarium: Wykonane przez Przemka ze Szczecina 
Aranżacja: Minimalistyczna i estetyczna, pamiętając o stworzeniu kilku kryjówek (zielony serpentynit i kamień alpejski)

Obsada (Mbuna): 
- Pseudotropheus cyaneorhabdos Maingano
- Metriaclima estherae "red-red"
- Labidochromis caeruleus "Yellow"
- Cynotilapia sp."hara"

Pokarm:
Northfin Veggi 1mm
Northfin Kril Gold 1mm
Naturefood Premium Cichlid Plants S

JBL Spirulina 40%

Pozdrawiam,
Artur

IMG_3970.jpg

• Lubię to 6
Opublikowano (edytowane)

P.S
Korzystając z okazji chciałbym podziękować wszystkim użytkownikom, którzy udzielili mi cennych wskazówek oraz "sprowadzili na ziemię" we właściwym momencie :) 
Szczególne podziękowania dla: @SlavekG, @marcin73m, @AndrzejGłuszyca, Bogusza z Ustki, Łukasza ze Stargardu, Marka z Choszczna :) 

Edytowane przez Nowinsky
  • Lubię to 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@tnazarsam sobie zrobiłem za śmieszne pieniądze :P 
Korytko plastikowe + plastikowe opaski zaciskowe (trytytki), a do tego poniższy zestaw:

Opublikowano
57 minut temu, tnazar napisał:

Haha taa ;) Bardziej chodziło mi o to jak łączyłeś moduły ze starownikiem i zasilaczem :D A może nie jak, ale gdzie co :)

Nie doprecyzowałeś swojej wypowiedzi, więc mój komentarz był adekwatny do zadanego pytania :P
Wewnątrz zbiornika nad taflą wody mam listwę, do której mam przyczepione moduły, a poza zbiornikiem mam sterownik oraz zasilacz, który połączyłem kablem z modułami znajdującymi się nad taflą wody przyczepionymi do korytka plastikowego :)