Piotr.B Opublikowano 30 Listopada 2019 #1 Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Witam serdecznie prosiłbym o wyrozumiałość Posiadam akwarium o wymiarach 160x40x40 a w nim samiec saulosi + 3 dorosłe samice + 3 młode sztuki, 1samiec taivan reef + 3 samice oraz 1samiec yellow + 2 samice + 3 sztuki młodych acei czy to jest odpowiedni dobór ryb ? Jeżeli w tym zestawieniu są jakieś błędy proszę o zwrócenie mi uwagi gdyż nie chciałbym męczyć gatunków jeżeli do siebie nie pasują. Obsadę mam po poprzednim właścicielu który likwidował zbiornik. Dziękuję i Pozdrawiam. Edytowane 30 Listopada 2019 przez Piotr.B
SlavekG Opublikowano 30 Listopada 2019 #2 Opublikowano 30 Listopada 2019 Taiwan Reef to lokalizacja na jeziorze. Możesz pokazać tą rybę?
przemo-h Opublikowano 30 Listopada 2019 #3 Opublikowano 30 Listopada 2019 Witaj! Trochę marnie z wysokością i szerokością dla Pseudotropheus acei i Protomelas 'steveni taiwan'. Dorastają do pokaźnych rozmiarów i potrzebują przestrzeni. Poza tym acei dobrze jest pielęgnować w dużych stadach (min. 10 szt.). Jeśli masz możliwość i chęć poprawy, to raczej szukał bym nowego domu dla tych dwóch gatunków i celował w mniejszą mbunę dla saulosów i caeruleus. 2
Bartek_De Opublikowano 30 Listopada 2019 #4 Opublikowano 30 Listopada 2019 Taiwan Reef to lokalizacja na jeziorze. Możesz pokazać tą rybę?To chyba Protomelas Steveni Taiwan Reef Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edit: teraz widzę, ze Przemek o tym napisał 1
Piotr.B Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor #5 Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Tak dokładnie Protomelas Steveni Taiwan Reef. Dziękuję za spostrzeżenia będę się starał coś z tym zrobic, w moich okolicach ciężko o pyszczaki ale będę próbował. Edytowane 30 Listopada 2019 przez Piotr.B
Piotr.B Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor #6 Opublikowano 30 Listopada 2019 5 godzin temu, SlavekG napisał: Taiwan Reef to lokalizacja na jeziorze. Możesz pokazać tą rybę? Sławku tak wygląda samica, ogólnie bardzo spokojne i trzymają się razem. 1
SlavekG Opublikowano 30 Listopada 2019 #7 Opublikowano 30 Listopada 2019 W takim razie posłuchaj co Przemek napisał wyżej. Acei i Protomelas nie za bardzo nadają się do tego zbiornika. 1
Piotr.B Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor #8 Opublikowano 30 Listopada 2019 31 minut temu, SlavekG napisał: W takim razie posłuchaj co Przemek napisał wyżej. Acei i Protomelas nie za bardzo nadają się do tego zbiornika. Będę się starał dostosować do rad jak najszybciej. Swoja drogą dzięki Panowie za odzew. 1
przemo-h Opublikowano 30 Listopada 2019 #9 Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) 23 minuty temu, Piotr.B napisał: Będę się starał dostosować do rad jak najszybciej. Swoja drogą dzięki Panowie za odzew. Trochę szkoda, że zbiornik nie jest ciut wyższy i szerszy. Te Protomelasy i saulosi to bardzo ciekawe połączenie. Stawiaj większy baniak Edytowane 30 Listopada 2019 przez przemo-h 1
Piotr.B Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor #10 Opublikowano 30 Listopada 2019 25 minut temu, przemo-h napisał: Trochę szkoda, że zbiornik nie jest ciut wyższy i szerszy. Te Protomelasy i saulosi to bardzo ciekawe połączenie. Stawiaj większy baniak Przemo z chęcią bym to zrobił przesiadłem się że 112 litrów na to i już mi coś nie pasuje że miejsca brak czy cuś:p 1
Rekomendowane odpowiedzi