Piotr.B Opublikowano 29 Listopada 2019 Autor #11 Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) A widzisz Andrzej a ja wziąłem oryginalne gąbki i ciąłem na tą samą szerokość co gąbki pas 30cm. Zawijasem go na wężyk o średnicy tego zasysuni z tego wężyka zsuwałem do prefiltra. Edytowane 29 Listopada 2019 przez Piotr.B
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Listopada 2019 #12 Opublikowano 29 Listopada 2019 Teraz, Piotr.B napisał: ręce mnie swędzą codziennie żeby pchać łapy do akwarium a wiem że to jest nie wskazane Na początku zawsze się pcha ręce dość często Nie jesteś pierwszy i nie ostatni..ale warto. Warto bo w końcu ustawisz tak jak powinno być i potem będziesz miał spokój co będzie owocować tym , że i ryby będą miały się dobrze i Ty patrząc na swoje akwa.
Piotr.B Opublikowano 29 Listopada 2019 Autor #13 Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) Dokładnie tak to u mnie wygląda jak na razie. Stelaz oczywiście do obudowania. Edytowane 29 Listopada 2019 przez Piotr.B 3
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Listopada 2019 #14 Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) @Robson79Robert..znalazłem..zdjęcie robione w 2017 gdzie miałem inne akwa i mniejszą obsadę. Ale ustawienia prefiltra z AC2000 takie same jak mam teraz: Edytowane 29 Listopada 2019 przez AndrzejGłuszyca
Boos82 Opublikowano 30 Listopada 2019 #15 Opublikowano 30 Listopada 2019 A czy ktoś do tego prefiltra dawał już jakieś inne wkłady niż gąbka czy wata? Mam na myśli czy zmieści się tam np. Fizelina bo mam tego sporo. I czy trzeba to w tych koszyczkach jakoś układać? AC2000 już sobie zamówiłem i się zastanawiam nad tym prefiltrem i nad wkładami do niego bo opinię ma bardzo dobrą.
Piotr.B Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor #16 Opublikowano 30 Listopada 2019 Używałem takiej fizeliny w filtrze zewnętrznym wcześniej ale gdzieś mi się zagubiła i kupiłem watę szczerze efekt chyba ten sam.
SlavekG Opublikowano 30 Listopada 2019 #17 Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Ja używam flizeliny w tym prefiltrze. Tnę pasek troszkę wyższy niż koszyk, nawijam na palcu 3-4 razy i zakładam na trzpień. Sprawdza się idealnie. Edit: Używam flizeliny 15mm, jak będzie cieńsza to trzeba będzie jej nawinąć więcej. Edytowane 30 Listopada 2019 przez SlavekG 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Listopada 2019 #18 Opublikowano 30 Listopada 2019 Godzinę temu, Boos82 napisał: Mam na myśli czy zmieści się tam np. Fizelina bo mam tego sporo. Jak nie "pyli" bo i takie się zdarzają to śmiało używaj. Ale tu już nie podpowiem co do ilości wciskanej do modułów bo osobiście nie stosowałem. Watę JBL mam "obcykaną".
Sacrum Opublikowano 30 Listopada 2019 #19 Opublikowano 30 Listopada 2019 Ja zrobiłem (wypaliłem) dziury w dolnym module (w jego dnie) to i dnem trochę ssie.U mnie też wiadomo górny kosz mocniej ssie czyli szybciej się brudzi. Jak się przypycha górny moduł z watą to dolny zaczyna ssać mocniej.Ja nie widzę problemu.
Piotr.B Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor #20 Opublikowano 30 Listopada 2019 Sacrum gdzieś widziałem na forum taką modyfikację możliwe że Twoja właśnie. Jak na razie zamontowałem bez udziwnień i będę obserwował jak się ma sprawa jednak fakt prefiltr lepiej zaciąga górnym koszem .
Rekomendowane odpowiedzi