Woythas Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor #11 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Witam po krótkiej przerwie! Akwarium wystartowane, dzisiaj wprowadziłem mieszkańców w postaci 6 sztuk pyszczków Saulosi, wiem napewno że jeden to samiec i reszta powinny być samiczkami:) po wybarwieniu na pewno wrzucę jakieś zdjęcia:)
GOLUMN Opublikowano 31 Grudnia 2019 #12 Opublikowano 31 Grudnia 2019 (edytowane) Edytowane 31 Grudnia 2019 przez GOLUMN 1
Woythas Opublikowano 15 Marca 2020 Autor #13 Opublikowano 15 Marca 2020 Witam ponownie, Pyski mają się dobrze, aczkolwiek jeszcze się nie wybarwiły. Co tydzień sprawdzam parametry wody które kształtują się w ten sposób: Temp: 25*CpH: 7.8NH3: ONO2/NO3: 0/10KH: 8GH: 20Testy robione testami kropelkowymi Zooleka. Jeśli macie jakies spostrzeżenia, sugestie byłbym bardzo wdzięczny. Dodam jeszcze, że glony straszni atakują mi przednia szybę i co tydzień jest musowe jej szorowanie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
SlavekG Opublikowano 15 Marca 2020 #14 Opublikowano 15 Marca 2020 Wszystko wygląda OK, teraz tylko ciesz się obserwacją młodych 1
Falcowski Opublikowano 15 Marca 2020 #15 Opublikowano 15 Marca 2020 Fajnie, że się udało. Daj jakąś fotkę, jak teraz wygląda. Pysie z czasem się wybarwią, spokojnie. Ciesz się ich dojrzewaniem. teraz może wyglądać pustawo, a jak urosną, to wypełnią zbiornik. Akwarystyka to cierpliwe, powolne obserwacje. Parametrów już nie musisz mierzyć co tydzień. NO3 sobie czasem sprawdź, czy nie przekracza 50, ale też bez spiny. Jak masz małe pysie, to one tyle NO3 nie produkują. Przednia szyba zarasta od światła. Spróbuj sobie osłonić świetlówkę, by nie świeciła na front i problem z głowy. Z drugiej strony raz w tygodniu to nie tak źle. 1
Woythas Opublikowano 15 Marca 2020 Autor #16 Opublikowano 15 Marca 2020 Baniaczek wyglada teraz tak, a reszta obsady się pochowała Dzięki za podpowiedzi!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 2
Rekomendowane odpowiedzi