Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po krótkiej przerwie! Akwarium wystartowane, dzisiaj wprowadziłem mieszkańców w postaci 6 sztuk pyszczków Saulosi, wiem napewno że jeden to samiec i reszta powinny być samiczkami:) po wybarwieniu na pewno wrzucę jakieś zdjęcia:) 

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ponownie,

Pyski mają się dobrze, aczkolwiek jeszcze się nie wybarwiły. Co tydzień sprawdzam parametry wody które kształtują się w ten sposób:

Temp: 25*C

pH: 7.8

NH3: O

NO2/NO3: 0/10

KH: 8

GH: 20

Testy robione testami kropelkowymi Zooleka.

 

Jeśli macie jakies spostrzeżenia, sugestie byłbym bardzo wdzięczny.

 

Dodam jeszcze, że glony straszni atakują mi przednia szybę i co tydzień jest musowe jej szorowanie.

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

 

Opublikowano

Fajnie, że się udało. Daj jakąś fotkę, jak teraz wygląda. Pysie z czasem się wybarwią, spokojnie. Ciesz się ich dojrzewaniem. teraz może wyglądać pustawo, a jak urosną, to wypełnią zbiornik. Akwarystyka to cierpliwe, powolne obserwacje.

Parametrów już nie musisz mierzyć co tydzień. NO3 sobie czasem sprawdź, czy nie przekracza 50, ale też bez spiny. Jak masz małe pysie, to one tyle NO3 nie produkują. 

Przednia szyba zarasta od światła. Spróbuj sobie osłonić świetlówkę, by nie świeciła na front i problem z głowy. Z drugiej strony raz w tygodniu to nie tak źle.

  • Lubię to 1
Opublikowano

Baniaczek wyglada teraz tak, a reszta obsady się pochowała :)
Dzięki za podpowiedzi!

8a95f5d9a10c0a2ed48332addb6e7fd0.jpg


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

  • Lubię to 2

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.