Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie wszystkich.

Mam na imię Adrian. Wiosenek prawie 34 ;-]

Moja przygoda z akwarystyką zaczęła się w wieku 13 lat. Oczywiście jak w życiu bywa, były też przerwy przez 4 ostatnie lata prowadziłem sobie zbiorniki w stylu low-tech, z ziemia ogrodową, albo na jałowym żwirku. Rok temu również zachaczyłem tanganiki z muszlowcami Neolamprologus Multifaciatus ( muszlowiec wielopręgi ). Jednak z malawi jestem od koło 2 miesięcy dzięki mojemu znajomemu.

Mój obecny baniak jest nie dłuży ma raptem 126l, wymiary 80x35x45.

Obsada: Chindnogo saulosi coral  [ 1+5 ]

Filtracja - Ikola 600 maxx

Falownik - Sunsun jvp 102.

Podłoże piasek wykopany za pomocą sztycha ;).

Aranżacja : Serpentynit zielony. 34kg

Oświetlenie HSD-800C 3x24W T5 - używam tylko jednej świetlówki w niej 6700k.

Ale nie ukrywam było mi tego mało ;). Aktualny baniak 126l jednak już praktycznie ma nowego nabywce, z racji tego jestem na etapie stawiania nowego baniaka.

Nowy baniaczek będzie miał wymiary 150x45x45.  Będzie ustawiony na stelażu stalowym z profili zamkniętych o rozmiarze 30x30x3 z zabudową.

Praktycznie już wszystko mam zaplanowane, akwarium zamówione z Nexus'a. Za tydzień ruszam ze startem szkiełka.
Co do oświetlenia w nowym baniaku, będzie to belka fluvala. Falownik jeszcze nie wiem jaki. Obsada, docelowej jeszcze nie mam, czas pokaże.

I na razie to chyba tyle. zdjęcia obecnego baniaczka mogę wrzucić dla zainteresowanych.

Pozdrawiam serdecznie.

Edytowane przez aqua-a
  • Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)

Tak to się mniej więcej prezentuje na obecną chwilę. Jeżeli chodzi o wlot, filtra że jest tak przekrzywiony nie jest na obecna chwilę przymocowany ponieważ w ciągu tygodnia zbiorniczek idzie do rozbiórki, rury filtra też nie były skracane pod zbiornik docelowy. 

Ogrzewanie również też będzie wymienione ze względu że przyssawki już niestety odmówiły posłuszeństwa. A i tak równo znaczne jest to z tym że będzie potrzeba mocniejszego.

Tak że niebawem zaprezentuje mój nowy projekt.

Pozdrawiam

IMG_20191110_162941.jpg

Edytowane przez aqua-a
  • Lubię to 1