Falcowski Opublikowano 27 Października 2019 #1 Opublikowano 27 Października 2019 Hej. Ktoś testował ten pokarm? Ciekawie, że specjalnie dedykowany dla Malawi. Zwróćcie uwagę na opis, w którym mówią, że pielęgnice jedzą cyjanobakterie (sinice), zamiast zielenic, które ochoczo hodujemy. Czy ktoś widział po wysypie sinic, żeby to ryby skubały? POKARM DLA RYB Z JEZIORA MALAWI JBL NOVO MALAWI 250ml Płatki dla jedzących plankton pielęgnic z jezior Malawi i Tanganika Pełnowartościowy pokarm i optymalny wzrost jedzących glony pielęgnic z Jeziora Malawi i Tanganika Zawiera 38% wysokowartościowych i bogatych w białko alg spiruliny (S. platensis) + plankton Badania jezior Wielkich Rowów Afrykańskich udowadniają, że pielęgnice jedzą sinice (Cyanophyceen), a nie jak wcześniej przypuszczano, zielenice Wraz z algami zwierzęta te jedzą 2-10% białek zwierzęcych dzięki mikroorganizmom, które żyją w algach Zapewniają to zawarte w składzie pokarmu krewetki Pożywny i lekkostrawny: idealne warunki żywienia dla gatunków ryb wielkości od 5 do 20 cm górnej i środkowej warstwy wody Mniejszy rozrost glonów dzięki dostosowanej zawartości fosforanów, lepsza jakość wody dzięki lepszej strawności pokarmu która zmniejsza odchody ryb Pojemność: 250 ml, 40 g Produkt oryginalnie zapakowany. Dystrybutor JBL Polska.
suricade Opublikowano 27 Października 2019 #2 Opublikowano 27 Października 2019 Tu jest opis producenta https://www.jbl.de/pl/produkty/detail/3290/jbl-novomalawi#details
Bezprym Opublikowano 27 Października 2019 #3 Opublikowano 27 Października 2019 U mnie ten pokarm ryby chętnie przyjmują, żadanych skutków ubocznych nie zauważyłem. Polecam. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 2
troad Opublikowano 27 Października 2019 #4 Opublikowano 27 Października 2019 Miałem ten pokarm na starcie 2 lata temu. Wszystko ok, ryby jadły ale jakoś specjalnie się o niego nie zajbijały (tak jak przy innych) Pokarm jest bardzo lekki (jakby dmuchany), konsystencja zupełnie inna niż np. OSI. Jako główny wg mnie nie, jako dodatek jak najbardziej.
Bezprym Opublikowano 27 Października 2019 #5 Opublikowano 27 Października 2019 Ogólnie na pokarmy tej firmy nie narzekam. U mnie ten pokarm stosowany jest naprzemiennie z pojarmami firmy sera i granulatami.
Rekomendowane odpowiedzi