Bojar Opublikowano 4 Października 2019 #1 Opublikowano 4 Października 2019 (edytowane) Mam problem z zasilaczem modułowym montażowym w momencie niskiego poboru energii (ściemnianie led przez LedDimmerPro v3). Zasilacz po prostu nieprzyjemnie piszczy. Próbowałem dwa i każdy ma podobną przypadłość. Taki zasilacz [Zdjęcie zasilacza z internetowej strony sprzedawcy] Jest to trochę uciążliwe wiec myślę o zmianie. Myślałem nad zasilaczem laptopowym? https://allegro.pl/oferta/zasilacz-desktop-60w-12v-5a-do-tasm-led-7139455445?fromVariant=7262401715 Może one są lepiej wykonane? Jakie zasilacze Wy stosujecie razem ze sterownikiem Pan Romka? Edytowane 4 Października 2019 przez Bojar 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 4 Października 2019 #2 Opublikowano 4 Października 2019 @BojarProśba...dopisz pod zdjęciem , że nie jest Twojego autorstwa albo , że zdjęcie ściągnięto z netu tym bardziej , że jest znak wodny na nim. 1
Mróz Opublikowano 4 Października 2019 #3 Opublikowano 4 Października 2019 (edytowane) (Zdjęcie z internetu ze strony sprzedawcy) Ja mam taki i zero problemu. Może Twój jest po prostu za słaby. Jaki masz stosunek Wat ledów do Wat zasilacza? Edytowane 4 Października 2019 przez Mróz
Bojar Opublikowano 4 Października 2019 Autor #4 Opublikowano 4 Października 2019 (edytowane) To wygląda dokładnie na to samo. Problem u mnie nie jest spowodowany słabą wydajnoscią. Mam 30 modułów z poborem do 36W. Zasilacz 60W. Piszczy jak podaje minimalną ilość energi Edytowane 4 Października 2019 przez Bojar 1
bakus_44 Opublikowano 4 Października 2019 #5 Opublikowano 4 Października 2019 mój też piszczy jak się oświetlenie załącza.
Mróz Opublikowano 4 Października 2019 #6 Opublikowano 4 Października 2019 W takim razie masz faktycznie zapas na zasilaczu więc to odpada Poczytałem trochę teraz i to cewki raczej piszczą w tym zasilaczu, tyle zrozumiałem ale jestem w tym zielony. Tu musi się wypowiedzieć jakiś spec od elektryki..
Bojar Opublikowano 4 Października 2019 Autor #7 Opublikowano 4 Października 2019 21 minut temu, bakus_44 napisał: mój też piszczy jak się oświetlenie załącza. Rozumiem, że masz powolne rozjaśnianie oświetlenia. Zasilacz masz podobny?
marekmax77 Opublikowano 4 Października 2019 #8 Opublikowano 4 Października 2019 Też kiedyś miałem ten sam problem z podobnym zasilaczem. Teraz używam zasilacz od tunera satelitarnego też ma 60W 5A prawie wogule się nie grzeje a co najważniejsze nie wydaje żadnych dźwięków Np,coś takiego. https://allegro.pl/oferta/oryginalny-zasilacz-do-dekoderow-nbox-bsla-bzzb-7782253231 1
Bojar Opublikowano 4 Października 2019 Autor #9 Opublikowano 4 Października 2019 Dzięki @marekmax77 Dokładnie o taką informację mi chodziło. Zaraz zamawiam bo strasznie mnie irytuje te piszczenie
Merlot Opublikowano 4 Października 2019 #10 Opublikowano 4 Października 2019 A czy sprawdzaliście jaką macie ustawioną temperaturę alarmową w programie LedDimmer ? Ja kiedyś miałem podobny problem, ale okazało się, że temperaturę alarmową mam na bardzo niskim poziomie, zmieniłem w ustawieniach i nie ma problemu, a również używam identycznego zasilacza
Rekomendowane odpowiedzi