Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękne ryby i akwarium. Świetna relacja. 

U moich samców tetrastigma, alfa miała przewagę czerwieni i pretendent w czasie potyczek z alfą. Poza tym słabsze samce miały ten turkusowo-niebieski odcień. Alfa czerń pokazywała nie tylko na płetwach, ale też na podbrzuszu. To prawda, prawdziwe kameleony. Myślę, że przy pojedynczym samcu nie byłoby tego wszystkiego widać. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Świetna relacja :) Również potwierdzam, że Lethrinopsy maja bardzo ciekawe zachowania i moim zdaniem powinny być w każdym baniaku non-mbuma. Co prawda ja mam tramitichromis intermedius kambiri, ale wg mnie to też lethrinops.

Opublikowano
W dniu 10.05.2020 o 02:59, pozner napisał:

Tak może wyglądać Lethrinops albus, ale pod warunkiem, że ma konkurenta. 

U mnie są 2 samce, oba wybarwione ale jeden wyraźnie bardziej. Tak czy inaczej mój jest mniej ciemno ubarwiony niż Twój, nie ma tak wiele czerni na płetwach i bardziej pastelową żółć na tułowiu. Ale oglądając te filmiki też widać wyraźnie, że oświetlenie jest zupełnie inne - na filmach @pozner ma dużo cieplejsze oświetlenie, ja mam sporo "zimniejszą" część spekrtum.

Opublikowano
1 godzinę temu, Limak86 napisał:

mój jest mniej ciemno ubarwiony niż Twój, nie ma tak wiele czerni na płetwach i bardziej pastelową żółć na tułowiu.

Może tej czerni nabierze. Masz ryby dopiero ponad pół roku, więc jeszcze młode. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mozesz zamieścić fotki tego prefiltra, jak masz to zrobione. W moim akwarium za filtrację odpowiada fx6 z dwoma prefiltrami równolegle plus cyrkulator. Akwa działa prawie rok a ja nie mam klarownej wody plus dziwny pył w toni. Wiele osób dawało rady jak na razie bezskutecznie.