Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Bartek_De napisał:

Nie koniecznie, ta kaskada ma deklarowany przepływ 1200L/h. Na 112L akwarium jest wystarczająca, natomiast źle ustawiony balans bieli w aparacie da taki właśnie efekt jak na zdjeciu kolegi.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Mam wymienione szkło na aparacie i chyba nie było dobrze wyczyszczona soczewka bo ogolnie fotki wychodzą jakieś takie mętne.

Edytowane przez Warunek
Opublikowano

Ceramika wszystkiego nie załatwi. Może utrzymasz NO3 w granicach 40 do 50ppm przy co tygodniowych podmianach co najmniej 10 do 20%

Jestem przekonany, że fosforany masz w granicach 5ppm jak nie więcej. Oczywiści to nie szkodzi rybom, ale przez to masz dobrą pożywkę dla glonów. Chyba , że Twoje podmiany są częstsze.

Opublikowano
29 minut temu, Warunek napisał:

Mam wymienione szkło na aparacie i chyba nie było dobrze wyczyszczona soczewka bo ogolnie fotki wychodzą jakieś takie mętne.

Nie tyle chodzi o mętność co o kolor wody. Być może taka leci z kranu. Jak często i w jakiej ilości podmieniasz wodę ?

Opublikowano (edytowane)

Wodę z wodociągu mam dobrej jakości, czysta nie śmierdząca. Staram się podmieniać co tydzień w ilości 20 litrów.

Muszę się przyznać, że skończyły mi się testy jakies 3 tyg temu, zamówiłem niedawno, ale chyba paczka gdzieś zaginęła bo jeszcze nie otrzymałem. Na obecną chwilę nie wiem jakie mam parametry wody. Przyznaje się bez bicia, wiem że to karygodny błąd. 

Co do glonów to racja, mam z nimi problem, szkło muszę czyścić częściej niz podmiany wody

😕

Edytowane przez Warunek
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam mój temat panowie chciałem zapytać czy filtr wewnętrzny atman at 203 ogarnol by mechanikę i biologię w akwarium 240 l początkowo miała być kaskada fzn3 ale niestety ciężko z miejscem poza akwarium i w grę wchodzi tylko ten mechanik at 203 ewentualnie jakbym miał kupić filtr zewnętrzny jaki byście polecili??