Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Posiadam akwarium 375 l

Obsada 10 saulosi, 8 socolofi, 10 jalo reef 

Filtracja: filtr JBL e902, oraz 2 filtry wewnętrzne circulator 2000 I turbo 1500

Parametry są okej

Teraz mam takie pytanie od 4 dni nie widzę nigdzie jednej saulosi około 7-8 cm, patrzyłem z grubsza między kamieniami ale nie ma jej, podejrzewam że została gdzieś Zakopana przez inne ryby pod piaskiem, i czy ona jakoś tam się rozłoży bez problemowo czy jak jej nie znajdę to się wwali jakaś choroba ? Po prostu nie chcem już wyjmować wszystkich kamieni i przewalać całego piasku.

Opublikowano (edytowane)

A ja bym obstawił że jest gdzieś w skałach, kolega pisze że patrzył z grubsza, jak mi zdechła rybka to musiałem kilka skał odstawić zanim znalazłem ciało. Poszukaj tym razem szczegółowo!

Edytowane przez Awek
Opublikowano

Posiadam tylko parę skał i są wkopane w piach więc nie ma raczej tam.ale jeśli już nic się nie stanie jak jej nie znajdę  ? Żadna choroba się nie wwali ? 

Opublikowano

A może ci wyskoczyła?, akwarium masz zakryte?. Jeśli jest w akwarium i będzie się rozkładać to NO3 ci wzrośnie.

• Lubię to 2
Opublikowano
Godzinę temu, Paweł2003 napisał:

Żadna choroba się nie wwali ? 

Choroba się nie wda. Skoczy NO3 . Przegrzeb piasek palcami. Jeżeli nie znajdziesz resztek ryby w filtrach to gdzieś w piasku  będą. Daj nam znać czy znalazłeś.

Opublikowano (edytowane)

Co do pytania od Awek to akwarium mam zakryte pokrywą.

Przegrzebałem piasek i znalazłem tylko głowę tej rybki, śmierdzialo niemiłosiernie. Chyba powinienem podmienić z 30 % wody, bo woda też załadnego zapachu nie ma przez tą rybkę.

Edytowane przez Paweł2003
  • Lubię to 1